Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Microlino αναβιώνει το BMW Isetta

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Microlino αναβιώνει το BMW Isetta

ΝΕΑ

Το Microlino αναβιώνει το BMW Isetta

ΝΕΑ

Η BMW, ξεκίνησε στην αυτοκινητοβιομηχανία με το Isetta, εκείνο το κλασικό ιδιότυπο «bubble car» της δεκαετίας του 1950. Στην εποχή μας η αναβίωσή του έρχεται υπό άλλο όνομα, τεχνολογία κίνησής και χώρα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Το 1955, η BMW πήρε την άδεια από την ιταλική ISO Rivolta και ξεκίνησε να κατασκευάζει το Isetta ένα διθέσιο όχημα πόλης το οποίο έμεινε στην ιστορία και για το σχήμα του αμαξώματός του που παρέπεμπε σε… φούσκα (εξ ου και ονομάστηκε «bubble car», βρίσκοντας μάλιστα και κάποιους μιμητές).

Στις ημέρες μας, όπου η ηλεκτροκίνηση είναι ευκαιρία για πολλές νέες εταιρείες να ασχοληθούν ευκολότερα με την κατασκευή αυτοκινήτων, η Microlino δημιούργησε το σύγχρονο αντικαταστάτη εκείνου του Isetta. Η νεοφυής εταιρεία ιδρύθηκε από δύο αδέρφια, τους Oliver και Merlin Ouboter και έχει έδρα στην Ελβετία.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώτος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα εναλλακτικό όχημα έναντι των συμβατικών. Το Microlino, το κάνει αυτό καλύτερα από ένα ποδήλατο. Προστατεύεσαι από τον καιρό, έχεις χώρο για τις αποσκευές σου και μπορείς να καθίσεις δίπλα και σε κάποιον άλλον».

Ο αδερφός του Merlin είπε αναφερόμενος στο Microlino: «Επειδή είναι μικρότερο σε διαστάσεις από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, χρειάζεται λιγότερη ποσότητα υλικών για να κατασκευαστεί και έχει μικρότερη μπαταρία, γεγονός που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, το οικολογικό αποτύπωμά του είναι περίπου στο 1/3 ενός συμβατικού αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τα δύο αδέρφια, το Microlino έχει μήκος 2.519 χλστμ. μήκος, 1.473 χλστμ. πλάτος και 1.501 χλστμ. ύψος. Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει μέγιστη μέγιστη ισχύ 17 ίππους και διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες ιόντων λιθίου αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητά τους: 6,0 kWh, 10,5 kWh και 14,0 kWh, αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά το βάρος του Microlino, είναι 496 κιλά με αυτές των 6,0 kWh, 513 κιλά με τις 10,5 kWh και 530 κιλά με αυτές των 14,0 kWh.

Advertisement

 

Αναφορικά με τον χρόνο φόρτισής του, το σύγχρονο «bubble car» χρειάζεται 3-4 ώρες, αναλόγως της παροχής και των μπαταριών που διαθέτει. Τέλος, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του είναι 230 χλμ. η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 90 χλμ./ώρα, έχει πορτμπαγκάζ 230 λίτρων και η τιμή του στην Ελβετία ξεκινά από τα 14.900 (ελβετικά) φράγκα (περίπου 15.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κινηματογραφική «απόδραση» με το BMW Isetta (video)
BMW: Πιο φθηνές και πιο αποδοτικές οι μπαταρίες νέας γενιάς
Επίσημο: Αυτή είναι η BMW 3.0 CSL

Advertisement