Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Μετρό πάει Γλυφάδα με φόρα!

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Μετρό πάει Γλυφάδα με φόρα!

ΝΕΑ

Το Μετρό πάει Γλυφάδα με φόρα!

ΝΕΑ

Η επέκταση του Μετρό προς την περιοχή της Γλυφάδας έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική…

Advertisement
Advertisement

…καθώς πλέον έχουν ανακοινωθεί οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν τους νέους σταθμούς της επέκτασης της κόκκινης γραμμής του Μετρό από το Ελληνικό προς την καρδιά της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει η συγκοινωνιακή μελέτη για την επέκταση του Μετρό στα νότια προάστια της Αττικής, η σχεδιαζόμενη γραμμή 2 θα προστεθεί με τρεις νέους σταθμούς στο δίκτυο της.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σταθμός θα βρίσκεται κάτω από την πλατεία Μακεδονίας.

Advertisement
Advertisement

Ο δεύτερος σταθμός θα εγκατασταθεί στη διασταύρωση της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ο τρίτος, και τελευταίος, σταθμός θα εγκατασταθεί στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα, σημείο συνάντησης με το τραμ και τον κεντρικό κόμβο αστικών συγκοινωνιών της περιοχής.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του σχεδίου, ενώ η πορεία προς την πλήρη υλοποίηση απαιτεί σημαντική τεχνική προετοιμασία. Γεωτεχνικές, στατικές, τοπογραφικές, κόστους-οφέλους και περιβαλλοντικές μελέτες είναι μόνο μερικά από τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την πλήρη υλοποίηση του έργου.

Advertisement

Όσον αφορά το κόστος της προτεινόμενης επέκτασης προς τη Γλυφάδα, δεν έχει ακόμη καθοριστεί με βεβαιότητα, αλλά σύμφωνα με αγοραστικές προβλέψεις, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 350 και 400 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΚΟΜΑ:
Δρομολογούνται 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ
Το μετρό Θεσσαλονίκης έκανε το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες! (+video)
Ιδού το μεγάλο τούνελ που θα σώσει την Αττική

Advertisement