Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Land Rover Discovery ανανεώθηκε

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Land Rover Discovery ανανεώθηκε

ΝΕΑ

Το Land Rover Discovery ανανεώθηκε

ΝΕΑ

Το Land Rover Discovery συνεχίζει αναβαθμισμένο σε αρκετούς τομείς.

Advertisement
Advertisement

Το Land Rover Discovery Sport απέκτησε ένα νέο εσωτερικό που αποπνέει σύγχρονη πολυτέλεια, με τους επιβάτες του να απολαμβάνουν τα προνόμια του πιο πρόσφατου συστήματος infotainment Pivi Pro σε μια κομψή, ενιαία, κυρτή, γυάλινη οθόνη αφής.

Επιπλέον, οι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι, οι διαμορφώσεις των καθισμάτων και οι  τεχνολογίες ευεξίας το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές σε δραστήριες, σύγχρονες οικογένειες.

Η πολυτελής ποιότητα της καμπίνας εξασφαλίζεται από περίτεχνα δουλεμένα απτικά υλικά. Το εσωτερικό είναι φωτεινό, ευρύχωρο και ευάερο με καθίσματα αμφιθεατρικής διάταξης για βέλτιστη ορατότητα και στις τρεις σειρές. Η προαιρετική, πανοραμική, γυάλινη οροφή ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση του χώρου.

Advertisement
Advertisement

Το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του Discovery Sport διαθέτει ένα νέο επιλογέα ταχυτήτων με φινίρισμα από σκούρο αλουμίνιο και ένα κομψό τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Διατίθεται με επένδυση από μαλακό δέρμα Windsor στην έκδοση HSE ή με ύφασμα χωρίς δέρμα για τις S και SE και διαθέτει πλήκτρα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το Pivi Pro ή να ενεργοποιήσουν έναν εικονικό φωνητικό βοηθό. Τα μοντέλα Discovery Sport S και Dynamic SE διαθέτουν εσωτερικό DuoLeather με έως τρεις χρωματικές επιλογές. Οι πελάτες που δεν επιθυμούν δερμάτινη επένδυση μπορούν να επιλέξουν ύφασμα Suede σε συνδυασμό με το πολυτελές μαλακό, μη δερμάτινο Luxtec, που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες  μικροΐνες πολυεστέρα.

Advertisement

Η έκδοση Dynamic HSE διατίθεται με δέρμα Ebony Windsor με λεπτομέρειες αντίθεσης Lunar Grey στα καθίσματα. Εναλλακτικά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν την επένδυση DuoTone Light Oyster και Ebony, για ένα χαρακτηριστικό δίχρωμο φινίρισμα.

Διαθέσιμο με έως και επτά θέσεις, το ευέλικτο και ευρύχωρο εσωτερικό του Discovery Sport εξασφαλίζει άπλετο χώρο και άνεση για όλους, με έως και 24 δυνατές διαμορφώσεις καθισμάτων. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων μετακινείται εμπρός-πίσω και είναι ανακλινόμενη με διαιρούμενη διάταξη σε αναλογία 40:20:40. Ο χώρος φόρτωσης που φτάνει τα 1.794 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φιλοξενεί εξοπλισμό για αυθόρμητες αποδράσεις. Η ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση.

Advertisement

Κάθε Discovery Sport διαθέτει τώρα στάνταρ ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, ενώ η επανασχεδιασμένη και απλοποιημένη κεντρική κονσόλα διαθέτει μια νέα κομψή αιωρούμενη κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών. Το πιο πρόσφατο σύστημα infotainment Pivi Pro2 διαθέτει μόνιμα προσβάσιμα sidebars που παρέχουν συντομεύσεις σε βασικά χειριστήρια και λειτουργίες του οχήματος, όπως πολυμέσα, ένταση ήχου, κλιματισμός και πλοήγηση. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο 90% των εργασιών με δύο πατήματα από την αρχική οθόνη.

Μεταξύ των στάνταρ χαρακτηριστικών άνεσης είναι τα Amazon Alexa voice AI και Wireless Apple CarPlay που διευκολύνουν τον έλεγχο σημαντικών λειτουργιών. Το Android Auto είναι ένα ακόμα στάνταρ χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει απόλυτη συνδεσιμότητα. Η επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο και φιλοξενεί στάνταρ ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Advertisement

Το Discovery Sport προσφέρει έναν από τους πιο ευρύχωρους αποθηκευτικούς χώρους της κατηγορίας του στην ανοιχτή εμπρός κονσόλα βελτιώνοντας την καθημερινή πρακτικότητα για την οικογένεια. Επιπλέον διατίθενται δύο θύρες φόρτισης USB-C σε κάθε σειρά καθισμάτων ώστε όλοι να είναι πλήρως συνδεδεμένοι με φορτισμένες συσκευές, ενώ ηλεκτρική παροχή 12V υπάρχει στη δεύτερη σειρά και στο χώρο αποσκευών. Οι πελάτες που επιλέγουν την επταθέσια διάταξη εσωτερικού επωφελούνται επίσης από τον έλεγχο κλιματισμού της τρίτης σειράς και τη φόρτισης μέσω θύρας USB-C.

Το Discovery Sport διαθέτει μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ποιότητας αέρα εσωτερικού που κυκλοφορούν, με τη μορφή του Cabin Air Purification Plus. Με φιλτράρισμα PM2.5 και διαχείριση CO2, το σύστημα συμβάλλει στην ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και στην αύξηση της εγρήγορσης του οδηγού, παρακολουθώντας και ελέγχοντας τα επίπεδα CO2 στο εσωτερικό. Το προηγμένο σύστημα συνδυάζει την τεχνολογία nanoe X για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών και συμβάλλει στη σημαντική μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων ουσιών, ενώ η τεχνολογία της εφαρμογής Air Quality Index (AQI) επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν στην οθόνη την ποιότητα του εξωτερικού αέρα στην τοποθεσία που βρίσκονται, αλλά και στον προορισμό τους.

Το Discovery Sport προσφέρει επίσης μία από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές τεχνολογιών κάμερας στην κατηγορία του. Ο οδηγός μπορεί να νιώθει σιγουριά και αυτοπεποίθηση χάρη στις κάμερες 3D surround και ClearSight Ground ViewTM που προβάλλουν δεδομένα στην οθόνη αφής 11,4 ιντσών, και το ClearSight Rear View MirrorTM που παρέχει ανεμπόδιστη θέα πίσω από το όχημα, ανεξάρτητα από το τι βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Τα μοντέλα Dynamic είναι πιο επιθετικά και δυναμικά, με κοντράστ οροφή και εξωτερικές πινελιές –όπως η επιγραφή Discovery, η γρίλια, τα κάτω μαρσπιέ και το κάτω τμήμα των προφυλακτήρων– όλες με χαρακτηριστικό φινίρισμα Gloss Black. Τα μαύρα γυαλιστερά μπροστινά σχέδια στους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά φτερά ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση, με την υπογραφή τριών γραμμών των μπροστινών αεραγωγών να αποτελεί ένα ξεκάθαρο σχεδιαστικό στοιχείο του Discovery.

Τα νέα, τολμηρά προαιρετικά σχέδια ζαντών αλουμινίου περιλαμβάνουν επιλογές 21 ιντσών με Gloss Black φινίρισμα και 19 ιντσών με Gloss Black ή Diamond Turned φινίρισμα. Το Varesine Blue προστίθεται στην επιμελημένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων.

Το Discovery Sport συνεχίζει να προσφέρει μια σειρά αποδοτικών plug-in υβριδικών και ήπια υβριδικών συστημάτων πρόωσης, παρέχοντας αποδοτικότητα και επιδόσεις. Η νέα χημεία της μπαταρίας της έκδοσης P300e προσφέρει βελτιωμένη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 47 km – αρκετή για το 90% των μέσων καθημερινών διαδρομών με αθόρυβη ηλεκτρική οδήγηση. Οι πελάτες μπορούν επίσης να είναι σίγουροι για την ταχεία και απλή φόρτιση του ηλεκτρικού υβριδικού αυτοκινήτου τους. Η αναπλήρωση ενέργειας από το 0 στο 80% επιτυγχάνεται σε μόλις 30 λεπτά με φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) που προσφέρεται στάνταρ.

Το plug-in υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο Ingenium 1,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,9 kWh, εξασφαλίζοντας αβίαστη κίνηση ανά πάσα στιγμή και πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο WLTP ηλεκτρική αυτονομία έως και 61 χιλιομέτρων.

Οι βενζινοκινητήρες P250 και P200 Ingenium και οι πετρελαιοκινητήρες D200 και D165 Ingenium συμπληρώνουν τη γκάμα. Και με τους δύο τύπους καυσίμου, η προηγμένη ήπια υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία στο σύστημα start-stop για ήρεμη οδήγηση στην πόλη. Χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροκινητήρα μέσω ιμάντα και μια μπαταρία, η ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά την επιβράδυνση αντλείται και ανακυκλώνεται προς μια μπαταρία 48 Volt για ενίσχυση των επιδόσεων και βελτίωση της οικονομίας καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jaguar Land Rover: Νέα εποχή, νέο λογότυπο
Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο;
Δοκιμή: Land Rover Defender 110 D300 75th Edition