Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το κλασσικό Range Rover μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρικό

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το κλασσικό Range Rover μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρικό

Mobility

Το κλασσικό Range Rover μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρικό

Mobility

Η βρετανική εταιρεία Lunaz ανακοινώνει την επανέκδοση του πρώτης γενιάς Range Rover, σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Μετά από έρευνες, ο βελτιωτής με έδρα το Σίλβερστον διαπίστωσε ότι υπάρχει μία παγκόσμια τάση σχετικά με την αναβίωση κλασσικών τετράτροχων μοντέλων, τα οποία όμως διαθέτουν τεχνολογίες του σήμερα και πιο συγκεκριμένα τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

Με βάση τα παραπάνω, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν να ξαναφέρουν στην αγορά το αγαπημένο από πολλούς Range Rover της δεκαετίας του ’70, έχοντας κάτω από το καπό έναν ηλεκτροκινητήρα. Το συγκεκριμένο Range Rover της Lunaz θα διατίθεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις «Town» και «Country», τόσο με κοντό, όσο και με μακρύ μεταξόνιο. Η πρώτη θα επικεντρώνεται στην άνεση οδηγού και επιβατών, η δεύτερη θα περιλαμβάνει στοιχεία που θα βελτιώνουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Όπως για παράδειγμα την αναβαθμισμένη ανάρτηση που θα περιλαμβάνει αντιστρεπτικές ράβδους και το εξελιγμένο σύστημα πέδησης.

Advertisement
Advertisement

Κάθε ένα από τα 50 συνολικά ηλεκτρικά Range Rover που θα κατασκευαστούν από την Lunaz θα δεχθεί μία συνολική ανακατασκευή του αμαξώματος, τροποποιώντας βασικά σημεία όπως το πλαίσιο, για να επιτευχθεί η ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες. Στη συνέχεια, μέσω υπολογιστή θα γίνει τρισδιάστατη σάρωση του οχήματος για να μειωθούν στο ελάχιστο οι όποιες αποκλίσεις, σε σχέση με το αυθεντικό μοντέλο. Επίσης, κάθε μοντέλο θα είναι και διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να δουν από κοντά την κατασκευή του, ενώ σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σχεδίασης της εταιρείας, Jen Holloway θα μπορούν να επέμβουν επάνω στα εξοπλιστικά στοιχεία, ανάλογα την έκδοση.

Το πρώτο από τα ηλεκτρικά Range Rover αναμένεται να παραδοθεί στον νέο του κάτοχο το καλοκαίρι του 2021, με την τιμή του να φτάνει τις 245.000 λίρες ή 269.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τα «αγκάθια» της… Μικροκινητικότητας!

Advertisement

Πότε επιστρέφονται οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Δήλωση ακινησίας: Πρόστιμο 30.000€ και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια