Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Κia Sonet θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Αυγούστου

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Κia Sonet θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Αυγούστου

ΝΕΑ

Το Κia Sonet θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Αυγούστου

ΝΕΑ

Η Kia άρχισε να μας προετοιμάζει για την παρουσίαση του νέου μικρού SUV της, του Sonet που θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Ινδία στις 7 Αυγούστου.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέχεια του Kia Sonet Concept που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Delhi Auto Expo 2020, το μικρό SUV εμφανίστηκε σε μια teaser εικόνα από την Κορεάτικη εταιρεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σκίτσο αποκαλύπτει ότι το Kia Sonet θα δανειστεί σε μεγάλο βαθμό αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο, το οποίο στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μοντέλο προ-παραγωγής. Έτσι λοιπόν περιμένουμε να είναι σχεδόν πανομοιότυπο το μοντέλο παραγωγής με αυτό που είδαμε στην Έκθεση της Ινδίας, ίσως με την εξαίρεση των πτυσσόμενων χειρολαβών για τις πόρτες και των –τόσο- στενών καθρεπτών στις πόρτες. Το μικρό αυτό SUV συνδυάζει τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της Kia, όπως το μπροστινό τελείωμα της μάσκας, με ένα γεωμετρικό πλέγμα που θα εντείνει την αίσθηση της τρισδιάστατης σχεδίασης.

Advertisement
Advertisement

«Με το νέο Kia Sonet, είχαμε τη φιλοδοξία να δώσουμε σε αυτό το συμπαγές SUV έναν δυνατό και μυώδη χαρακτήρα που βρίσκεται μόνο σε πολύ μεγαλύτερα οχήματα. Έχοντας αυτό κατά νου, σχεδιάσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ένα υπέροχο SUV με μια μοναδικά σπορ εμφάνιση, που αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό», δήλωσε ο Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Design Center της Kia Motors Corporation. «Δώσαμε επίσης στη νέα Kia Sonet μια ασυμβίβαστη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια επιλογή χρωμάτων και υλικών που θα μπορούσαν να εμπνευστούν μόνο από τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που βρήκαν οι σχεδιαστές μας σε όλη την Ινδία», πρόσθεσε ο επικεφαλής σχεδιαστής. Το Sonet θα είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της Kia στην Ινδία, μετά την εισαγωγή του Seltos. Ωστόσο, δεν θα περιοριστεί στην Ινδία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι το νέο μοντέλο απευθύνεται στους καταναλωτές παγκοσμίως.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Kia Sonet θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, ακολουθούμενη από το εμπορικό ντεμπούτο του στην Ινδία. Το νέο μοντέλο θα στοχεύει σε μια νεότερη γενιά πελατών και θα το κάνει αυτό, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνης αφής 10,25 ιντσών, την τεχνολογία σύνδεσης UVO της Kia στο αυτοκίνητο, ένα premium σύστημα ήχου Bose και μια μεγάλη ηλιοροφή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης: Οι προηγμένες τεχνολογίες του Kia XCeed

Advertisement

Νέες εκδόσεις για το Kia e-Niro

Kia: Νέα χρηματοδότηση έως 84 μήνες