Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καινούργιο «ταξίδι» του Μετροπόντικα

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το καινούργιο «ταξίδι» του Μετροπόντικα

ΝΕΑ

Το καινούργιο «ταξίδι» του Μετροπόντικα

ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται η συναρμολόγηση των δύο μηχανημάτων, σε Κατεχάκη και Βεϊκου, για να προχωρήσει η Γραμμή 4 του Μετρό.

Advertisement
Advertisement

Σε εξέλιξη είναι τα έργα του Μετρό στη Γραμμή 4, καθώς ξεκίνησε να συναρμολογείται και ο δεύτερος Μετροπόντικας, που βρίσκεται στο εργοτάξιο της Λεωφόρου Βεϊκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου η μεταφορά των εξαρτημάτων από το εργοστάσιο της Γερμανίας στο εργοτάξιο και πλέον είναι σε εξέλιξη η συναρμολόγηση της κεφαλής του μηχανήματος.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, στόχος είναι η ολοκλήρωση της συναρμολόγησης μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου το βαρύ μηχάνημα να ξεκινήσει το ταξίδι του προς το κέντρο της Αθήνας.

Advertisement
Advertisement

Το ΤΒΜ βρίσκεται στα 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και εκεί διεξάγονται οι εργασίες συναρμολόγησης. Ο δεύτερος μετροπόντικας θα ονομαστεί «Νίκη» και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα χρειαστεί να κάνει ένα ταξίδι 28 μηνών, από την ημέρα που θα ξεκινήσει να «τρυπά» το αθηναϊκό υπέδαφος με τελικό στόχο τον σταθμό Ευαγγελισμός.

Ο πρώτος μετροπόντικας βαφτίστηκε «Αθηνά» από την Ελληνικό Μετρό και στο δικό του πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα ταξίδι 22 μηνών με τελική έξοδο επίσης τον σταθμό Ευαγγελισμός. Αν όλα κυλήσουν βάσει χρονοδιαγράμματος και δεν προκύψουν καθυστερήσεις, στο σύνολό τους οι μετροπόντικες θα έχουν ολοκληρώσει την διάνοιξη της σήραγγας διπλής τροχιάς το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που βρίσκονται οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα των 7 Γεφυρών (+video)
Τι θα συμβεί αν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητό μας; (+video)