Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καινούργιο Bridgestone Turanza 6 εντυπωσιάζει στο βρεγμένο

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το καινούργιο Bridgestone Turanza 6 εντυπωσιάζει στο βρεγμένο

ΝΕΑ

Το καινούργιο Bridgestone Turanza 6 εντυπωσιάζει στο βρεγμένο

ΝΕΑ

Το νέο κορυφαίο, θερινό ελαστικό τουρισμού της Bridgestone δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να παραμένουν ασφαλείς ακόμα και σε μία βροχερή ημέρα.

Advertisement
Advertisement

Η Bridgestone παρουσίασε το νέο θερινό ελαστικό της τουρισμού –το Bridgestone Turanza 6- που προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία απόδοση σε βρεγμένο με σκοπό να κρατήσει τους οδηγούς ασφαλείς στο δρόμο.

Ταυτόχρονα παρέχει ενισχυμένη βιωσιμότητα μέσω της κορυφαίας χιλιομετρικής απόδοσης και της βελτιωμένης απόδοσης καυσίμου/ενέργειας.

Το νέο Bridgestone Turanza 6 προσφέρει στους οδηγούς την ικανότητα του ελέγχου και την αυτοπεποίθηση σε αγχωτικές και απρόβλεπτες συνθήκες, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας βροχερής ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV SÜD, το Bridgestone Turanza 6 υπερέχει των ανταγωνιστών του στον τομέα «καλύτερη στην κατηγορία απόδοση σε βρεγμένο». Αυτός ο τομέας περιλαμβάνει την καλύτερη απόδοση στους ελιγμούς στις στροφές και την εξαιρετική απόδοση σε ευθεία γραμμή. Το Bridgestone Turanza 6 επιτυγχάνει επίσης την καλύτερη στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ετικέτας διαβάθμιση «A» στην πρόσφυση σε βρεγμένο για όλες τις διαστάσεις.

Εκτεταμένη έρευνα καταναλωτών που διεξήχθη από την Bridgestone σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των οδηγών έδειξε ότι το 86% των οδηγών αναφέρουν την «απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα» ως μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους κατά την αγορά ενός ελαστικού και παράλληλα τη βροχή και τις συνθήκες οδήγησης σε βρεγμένο οδόστρωμα ως μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο δρόμο.

Advertisement

Με την καλύτερη στην κατηγορία απόδοση στο βρεγμένο το Bridgestone Turanza 6 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οδηγών και τους βοηθά να διατηρούν την ασφάλειά τους στο δρόμο ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ νερό – υποστηρίζοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Bridgestone για οδική ασφάλεια.

Advertisement

Βιώσιμη απόδοση που επιτυγχάνεται από τεχνολογίες αιχμής ελαστικών

Η ασφάλεια δεν είναι ο μόνος τομέας απόδοσης του νέου Bridgestone Turanza 6. Το καινούριο κορυφαίο ελαστικό της Bridgestone προσφέρει κορυφαία χιλιομετρική απόδοση, με βελτίωση 22% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Turanza T005, το οποίο παραμένει νικητής στις δοκιμές.

Το Bridgestone Turanza 6 παρέχει επίσης βελτιωμένη απόδοση καυσίμου ή εκτεταμένη εμβέλεια μπαταρίας (ανάλογα με τον τύπο του οχήματος), παρέχοντας μείωση της αντίστασης κύλισης κατά 4% σε σχέση με τον προκάτοχό του και προσφέροντας την καλύτερη στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ετικέτας διαβάθμιση «A» στην αντίσταση κύλισης σε επιλεγμένες διαστάσεις.

Advertisement

Αυτό υποστηρίζεται από μία αεροδυναμική ζάντα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την αντίσταση του αέρα στο ελαστικό κατά την οδήγηση.

Το Bridgestone Turanza 6 προέκυψε μέσα από την εφαρμογή πολλών πρωτοποριακών τεχνολογιών, με διάφορες καινοτομίες ως προς τον σχεδιασμό του πέλματος, την σύνθεση της γόμας και την κατασκευή, που ενισχύουν τις δυνατότητες απόδοσής του. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βιώσιμες τεχνολογίες αιχμής TECHSYN και ENLITEN -δύο τεχνολογίες που παρέχουν την καλύτερη απόδοση ελαστικών στην κατηγορία, με μια σταδιακή αλλαγή προς τη βιωσιμότητα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο τεχνολογίες συνδυάζονται σε ένα Bridgestone ελαστικό για την αγορά της αντικατάστασης.

Ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων, η Bridgestone εξελίσσει συνεχώς τις διαδικασίες Έρευνας & Ανάπτυξης, που διαθέτει, για να γίνει πιο αποτελεσματική και βιώσιμη. Για παράδειγμα, το νέο Bridgestone Turanza 6 αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Εικονικής Εξέλιξης Ελαστικών της Bridgestone.

Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία και τη δοκιμή μιας ψηφιακής έκδοσης ενός υπό ανάπτυξη ελαστικού, βοηθώντας την Bridgestone να προβλέψει την απόδοσή του σε διαφορετικές συνθήκες πριν μπει στη διαδικασία παραγωγής πρωτότυπων ελαστικών. Στη διαδικασία της ανάπτυξης, αυτή η βιώσιμη προσέγγιση οδηγεί σε εξοικονόμηση πρώτων υλών και εκπομπών CO2 κατά 21%, ενώ παράλληλα μειώνονται 60.000 χιλιόμετρα και 7,7 τόνοι CO2 από δοκιμές σε εξωτερικούς χώρους.

Σχεδιασμένο για EV-ready

Χάρη στη χρήση των πρόσφατων τεχνολογιών, όπως η τεχνολογία ENLITEN, το νέο Bridgestone Turanza 6 είναι επίσης απόλυτα κατάλληλο για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους. Αυτό σημαίνει χαμηλή αντίσταση κύλισης για εξοικονόμηση μπαταρίας, εφησυχασμός σχετικά με την εμβέλεια και εξαιρετικός έλεγχος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την οδήγηση, ειδικά των EV.

Επίσης, υψηλότερη αντοχή στην τριβή για την καταπολέμηση της φθοράς των ελαστικών λόγω του αυξημένου βάρους και της υψηλότερης ροπής και μειωμένος θόρυβος για την άνεση του οδηγού, χάρη στον σχεδόν ανύπαρκτο θόρυβο του κινητήρα των EV. Το Bridgestone Turanza 6 προσφέρει μείωση του θορύβου διέλευσης κατά 2db σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Βιώσιμες λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του Bridgestone Turanza 6, ο Emilio Tiberio, COO & CTO της Bridgestone EMIA δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νεότερο,  κορυφαίο στην κατηγορία. ελαστικό, Bridgestone Turanza 6, το οποίο αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες. Με το Bridgestone Turanza 6 παρέχουμε στους πελάτες μας ένα ασφαλές, βιώσιμο και αποδοτικό ελαστικό, που αποδίδει όταν το χρειάζονται περισσότερο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις επιδόσεις του Bridgestone Turanza 6 σε βρεγμένο οδόστρωμα, αφού προσφέρει στους οδηγούς έλεγχο και εμπιστοσύνη στις πιο απαιτητικές συνθήκες, ακόμη και τις πιο βροχερές μέρες».

Το Bridgestone Turanza 6, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, διατίθεται σταδιακά στην χώρα μας από τον Φεβρουάριο του 2023, με ευρεία κάλυψη – 136 διαστάσεις από 16 έως 22 ίντσες, στο διαστασιολόγιο ελαστικών αντικατάστασης– τόσο για επιβατικά όσο και για SUV δρόμου, γεγονός που αυξάνει την κάλυψη με 34 νέες διαστάσεις, εστιάζοντας σε ζάντες μεγάλης διαμέτρου.

Το προσεχές διάστημα, η Bridgestone θα αποκαλύψει αρκετές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν επιλέξει, ειδικά σχεδιασμένα, ελαστικά Bridgestone Turanza 6 ως αρχικό εξοπλισμό για τα νέα μοντέλα των αυτοκινήτων τους.

Το Bridgestone Turanza 6 προσφέρει σημαντικά οφέλη όσον αφορά την ενέργεια, την απόδοση, την οικολογία, την οικονομία και την άνεση, σύμφωνα με το πρόγραμμα Bridgestone E8 Commitment – την ευρεία, παγκόσμια εταιρική δέσμευση που ορίζει ξεκάθαρα την αξία που υπόσχεται να προσφέρει η εταιρεία στην κοινωνία, στους πελάτες, και τις μελλοντικές γενιές σε οκτώ διαφορετικούς τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Περιορισμένες οι επιλογές για λάστιχα στα ηλεκτρικά
Νέο ελαστικό Bridgestone Potenza Race
Γιατί εκατομμύρια VW είχαν πάντα λάστιχα 195/65 R15; (+video)