Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To kart του Ayrton Senna σε δημοπρασία

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To kart του Ayrton Senna σε δημοπρασία

ΝΕΑ

To kart του Ayrton Senna σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Το τελευταίο kart που οδήγησε ο για πολλούς καλύτερος οδηγός στην ιστορία της F1 Ayrton Senna, δημοπρατείται από την RM Sotheby’s.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Για κάποιους μπορεί να είναι ακόμα και πηγή έμπνευσης, για κάποιους άλλους ένα ακόμα από τα «κομμάτια» του παζλ που συνέθεσαν αυτή την ξεχωριστή περίπτωση οδηγού και τώρα έχουν την ευκαιρία –με το κατάλληλο αντίτιμο- να βάλουν στη συλλογή τους ένα από τα memorabilia που συνοδεύουν το μύθο του Ayrton Senna. Όπως και να το δει κανείς, το τελευταίο kart που οδήγησε ο Βραζιλιάνος οδηγός είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι είτε θέλει κάποιος να το οδηγήσει, είτε να το βάλει στη συλλογή του.

Advertisement
Advertisement

Senna kart boi 530

Στις 19 Μαρτίου του 1994 ο Senna προσκάλεσε μερικούς φίλους του στην ιδιωτική του πίστα να κάνουν μερικούς γύρους και να περάσουν καλά με τα kart. Κάποια video εποχής επιβεβαιώνουν πως αυτό ήταν το τελευταίο kart που οδήγησε ο Ayrton, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε 6 εβδομάδες μετά στην Imola. Το συγκεκριμένο kart θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα από την RM Sotheby’s (που έχει στο παρελθόν κάνει ανάλογες δημοπρασίες και με άλλα αντικείμενα και αγωνιστικά του Senna) και θα περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Senna kart boi 640