Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To «καυτό» Audi RS3 Sedan σε εντατικές δοκιμές

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To «καυτό» Audi RS3 Sedan σε εντατικές δοκιμές

ΝΕΑ

To «καυτό» Audi RS3 Sedan σε εντατικές δοκιμές

ΝΕΑ

H Audi προχωρά με γοργούς ρυθμούς την εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης στην γκάμα του Α3, το RS3 που λογικά αναμένεται μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement

H γερμανική φίρμα συνεχίζει να δημιουργεί τα κορυφαία μοντέλα της, καθώς μετά τα RS6 Avant, RS7 και RS Q8, έρχεται πλέον η ώρα και του ολοκαίνουργιου RS3, τόσο σε αμάξωμα Sportback, όσο και σε σεντάν.

Το τελευταίο εθεάθη πριν από λίγες ημέρες να κάνει τις απαραίτητες χειμερινές δοκιμές στα ψυχρά κλίματα της Ευρώπης, συνοδευόμενο με την ανάλογη καμουφλαρισμένη ενδυμασία. Από τις πρώτες εικόνες μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η σεντάν έκδοση, η οποία θα αποτελέσει και την μοναδική που θα εισαχθεί στην αγορά των ΗΠΑ, διαθέτει πιο τονισμένα φτερά, νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερους αεραγωγούς και πίσω διαχύτη που περιλαμβάνει και δύο οβάλ απολήξεις. Επίσης το συνολικό ύψος από το έδαφος είναι μικρότερο, σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνουμε και μία διακριτική αεροτομή στο τελείωμα της θύρας του χώρου αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Τεχνικές λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η ύπαρξη κάτω από το εμπρός καπό του γνωστού μας πεντακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου συνόλου των 2,5 λίτρων που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, με την απόδοσή του να είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή του τωρινού μοντέλου (400 ίπποι). Η μετάδοση περιλαμβάνει φυσικά μία εξελιγμένη έκδοση της τετρακίνησης quattro, βελτιώνοντας την ήδη εξαιρετική πρόσφυση. Λογικά, το νέο Audi RS3 αναμένεται μετά το καλοκαίρι του 2021 και θα τεθεί αντιμέτωπο με την Mercedes-AMG A45/CLA45.

Advertisement

Πηγή: Carbuzz

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων – Για ποιους ισχύει;

Αποκάλυψη: Τέλος το Ιστορικό Τέλος στα εισαγόμενα ΙΧ

Ήρθε η ώρα αλλαγής των τσιπ – Βαρύ το κόστος

Advertisement