Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Jeep Wrangler γίνεται plug-in υβριδικό (+video)

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Jeep Wrangler γίνεται plug-in υβριδικό (+video)

ΝΕΑ

Το Jeep Wrangler γίνεται plug-in υβριδικό (+video)

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Jeep για ηλεκτροκίνηση ολόκληρης της σειράς συνεχίζεται, με την παρουσίαση του plug-in υβριδικού Wrangler 4xe.

Advertisement
Advertisement

Το Jeep Wrangler 4xe κάνει το υβριδικό του ντεμπούτο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και περισσότερη ροπή από το μοτέρ ντίζελ.

Μαζί με τα Renegade και Compass 4xe, που άρχισαν να φθάνουν στις Ευρωπαϊκές εκθέσεις αυτό το καλοκαίρι, το Wrangler μπήκε στην υβριδική εποχή. Ωστόσο, η προσθήκη δύο ηλεκτρικών κινητήρων ενισχύει τις φιλοδοξίες του Wrangler 4xe για εκτός δρόμου κίνηση. Μάλιστα κερδίζει ακόμα και το πολυπόθητο σήμα Trail Rated της μάρκας. Τώρα, όμως, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα δύσκολα μονοπάτια εκτός δρόμου με καθαρή κίνηση.

Το Jeep συνδυάζει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων της FCA με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 400-volt, 17-kilowatt-hour που βρίσκεται κάτω από την δεύτερη σειρά καθισμάτων. Με το plug-in υβριδικό σύστημα παράγει συνολικά 375 ίππους και 637 Nm ροπής. Αυτή είναι μεγαλύτερη τιμή ροπή από αυτήν που παράγει ο κινητήρας EcoDiesel του Wrangler.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα κίνησης διαθέτει τρεις λειτουργίες: Hybrid, Electric και eSave. Οι δύο πρώτες λειτουργούν όπως φανερώνουν τα ονόματά τους. Η λειτουργία Hybrid είναι η προεπιλεγμένη, χρησιμοποιώντας την ισχύ της μπαταρίας στο ξεκίνημα και μετά προστίθεται η ισχύς από τον κινητήρα βενζίνης. Η λειτουργία Electric επιτρέπει τη σιωπηλή, καθαρή ηλεκτρική λειτουργία έως ότου η μπαταρία φτάσει στην ελάχιστη φόρτιση της, οπότε εμπλέκεται ο κινητήρας των 2.0 λίτρων. Το σύστημα επιτρέπει έως και 40,23 χλμ  καθαρής ηλεκτρικής οδήγησης. Τελευταίο πρόγραμμα είναι το eSave, όπου ο οδηγός μπορεί να εξοικονομήσει φόρτιση μπαταρίας για χρήση αργότερα.

Advertisement

Η ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση, είναι μέρος του πακέτου 4xe και το Jeep δίνει στους οδηγούς κάποια πλεονεκτήματα κατά την ηλεκτροκίνηση. Όταν η τετρακίνηση λειτουργεί, η ανάκτηση ενέργειας λειτουργεί και πάλι, ενώ με την λειτουργία Max Regen γίνεται φόρτιση της μπαταρίας ακόμη και όταν αφήνετε το «γκάζι». Το Wrangler 4xe θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Αμερική, Κίνα και Ευρώπη σε τρία μοντέλα: 4xe, Sahara 4xe και Rubicon 4xe. Οι βασικές εκδόσεις 4xe και Sahara 4xe διαθέτουν μόνιμη τετρακίνηση, εμπρός και πίσω άξονες Dana 44, επιλογή Selec-Trac (4wdH και 4wdL) και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Trac-Loc.

Advertisement

Το Wrangler Rubicon είναι εφοδιασμένο με το σύστημα Rock-Trac 4×4, ηλεκτρικό μπλοκέ διαφορικό εμπρός και πίσω Tru-Lock με βήμα 77,2: 1, ηλεκτρική αποσύνδεση της αντιστρεπτικής ράβδου και πολλά άλλα. Το σήμα Trail Rated εγγυάται μια σειρά από αναβαθμίσεις για εκτός δρόμου κίνηση όπως: ποδιές, μπάρες ολίσθησης, άγκιστρα ρυμούλκησης και διέλευση έως και 72,6 εκατοστά νερού. Η Jeep επιμένει πως το υβριδικό Wrangler δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λίστα βελτιώσεων για το 4xe, όπως: Κιτ ανύψωσης 2 ιντσών, προφυλακτήρες εκτός δρόμου, προστατευτικές ράγες για rock crawling και πολλά άλλα.

Εξωτερικά το Wrangler 4xe ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας από το έντονο μπλε χρώμα στις λεπτομέρειες και στα άγκιστρα ρυμούλκησης, στα σήματα Jeep and Trail Rated και σκιαγραφεί την επωνυμία Rubicon της κουκούλας. Η Jeep δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές του υβριδικού Wrangler. Ωστόσο, εξετάζοντας τα άλλα μοντέλα 4xe που είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη, οι πελάτες θα πρέπει να αναμένουν μια σημαντική αύξηση της τιμής σε σχέση με την αρχική τιμή του τετράθυρου μοντέλου.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Με πλήρη σύνθεση το Jeep Wrangler στην Ελλάδα

Ειδική έκδοση Jeep Wrangler Rubicon για το Μεξικό

Πρωτότυπο Jeep Wrangler V8 λίγο πριν την κορυφαία έκδοση