Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Jeep Wagoneer S είναι έτοιμο για την παγκόσμια αγορά

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Jeep Wagoneer S είναι έτοιμο για την παγκόσμια αγορά

ΝΕΑ

To Jeep Wagoneer S είναι έτοιμο για την παγκόσμια αγορά

ΝΕΑ

΄Όπως ανακοινώθηκε από τα στελέχη της Jeep, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Wagoneer S θα παρουσιαστεί επίσημα στις 30 Μαΐου.

Advertisement
Advertisement

Η Jeep, υπό το επιχειρηματικό καθεστώς του Ομίλου Stellantis, έχει αρχίσει να εμπλέκεται ουσιαστικά και στην ηλεκτροκίνηση, Η εταιρεία που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με τα εκτός δρόμου οχήματα εντάσσει στην σχετική γκάμα της και το Wagoneer S, έπειτα από το ηλεκτροκίνητο Avenger.

Αυτή τη φορά, φτάνει «στην άλλη άκρη», δηλαδή δημιούργησε ένα μεγάλων διαστάσεων ηλεκτρικό SUV. Όπως ανακοινώθηκε, η Jeep θα παρουσιάσει επίσημα το νέο μοντέλο της την Πέμπτη 30 Μαΐου (τρέχοντος έτους), σε εκδήλωση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη.

Το Wagoneer S βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Stellantis για τα μεγάλων διαστάσεων ηλεκτροκίνητα καινούργια αυτοκίνητά του. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας το οποίο θα διατίθεται στην παγκόσμια αγορά (το Avenger προορίζεται κυρίως για την Ευρώπη).

Advertisement
Advertisement

Η αρχιτεκτονική της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι τόσο 400 Volt όσο και 800 Volt και οι μπαταρίες του θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα από 85 kWh έως και 118 kWh, αναλόγως της εκδοχής του. Η μέση τυποποιημένη αυτονομία του αναμένεται να ξεπερνά τα 480 χλμ. (κατά το πρότυπο EPA).

Το νέο Wagoneer S θα έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 608 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 836 Nm. Όπως έχει ανακοινωθεί, στην ταχύτερη εκδοχή του το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Θα διακρίνεται για τις διαστάσεις του και για τον πολυτελή χαρακτήρα του, ενώ το αμάξωμά του έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό γίνεται. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές επίσημες πληροφορίες γι’ αυτό.

Advertisement

Πάντως, η χαρακτηριστική μάσκα της Jeep (με τις επτά κάθετες γραμμές) θα είναι φωτιζόμενη, στο εσωτερικό του θα υπάρχουν μεγάλες έγχρωμες οθόνες στο ταμπλό, στην κονσόλα, καθώς και μία εμπρός από τον συνοδηγό, όπως και πανοραμική οροφή.

Τέλος, το Jeep Wagoneer S θα διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης SelecTerrain το οποίο θα έχει πέντε διαφορετικές επιλογές μετάδοσης της ροπής στους τροχούς (Eco, Auto, Sport, Sand και Snow, αντίστοιχα).

Advertisement