Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το υβριδικό RAV4 και ο David Bowie

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το υβριδικό RAV4 και ο David Bowie

ΝΕΑ

Video: Το υβριδικό RAV4 και ο David Bowie

ΝΕΑ

Την ανάγκη να «απολογηθεί» για τη διαφήμιση του νέου της υβριδικού SUV ένιωσε η Toyota Motor Ευρώπης. Αιτία το γεγονός ότι το τραγούδι «Changes» του David Bowie ακούγεται στο σποτ για το λανσάρισμα του RAV4 Hybrid. Πολλοί θα εικάσουν ότι η εταιρεία επέλεξε σκόπιμα το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη συναισθηματική φόρτιση από το θάνατο του διάσημου Βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η αλήθεια είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, ότι η διαφήμιση δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 και η πρώτη της τηλεοπτική προβολή έγινε κατά τραγική σύμπτωση στη Γαλλία την 10η Ιανουαρίου 2016, ημέρα κατά την οποία ο Bowie έφυγε από τη ζωή.

«Επιλέξαμε να συνεχίσουμε την προβολή της διαφήμισης χωρίς αλλαγές, καθώς η αιτία επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού δεν έχει αλλάξει: θεωρούμε ότι αποτελεί έμπνευση. Το νόημα της διαφήμισης είναι ότι η ζωή αλλάζει διαρκώς και πως οι ετικέτες και η συμβατικότητα αναθεωρούνται συνεχώς».

Advertisement
Advertisement

Ο Bowie κυκλοφόρησε το τραγούδι «Changes» το Δεκέμβριο του 1971 στο άλμπουμ «Honky Dory», ενώ ως σινγκλ τον Ιανουάριο του 1972.