Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο για κανονικές πτήσεις!

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα αυτοκίνητο για κανονικές πτήσεις!

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο για κανονικές πτήσεις!

ΝΕΑ

Θα μπορούσε να είναι ένα από τα iconic cars του Batman, αλλά δεν έχει κατασκευαστεί για σούπερ ήρωες.

Advertisement
Advertisement

Η Alef Aeronautics, μια εταιρεία που εργάζεται για την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου, ισχυρίζεται ότι έχει λάβει προπαραγγελίες αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων για το επερχόμενο Model A.

Αν και το όχημα μοιάζει με αυτοκίνητο από το πλάι, διαθέτει έλικες μέσα του που επιτρέπουν να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα.

Η startup εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε λάβει Ειδικό Πιστοποιητικό Αξιοπλοΐας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), για το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα επιτρέψει στον Alef να πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές, καθώς και πτήσεις επίδειξης, στο εγγύς μέλλον.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, η Alef είπε ότι είχε λάβει 440 προπαραγγελίες , συμπεριλαμβανομένης μιας παραγγελίας στόλου από μια «μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας αερομεταφορών με έδρα το Χονγκ Κονγκ».

​​To όχημα έχει σχεδιαστεί για να έχει τις γραμμές ενός αυτοκινήτου, μέσα από το οποίο ο αέρας μπορεί να ρέει κάθετα, επιτρέποντας σε οκτώ ανεμιστήρες που κρύβονται πίσω από τα πάνελ του αμαξώματος να λειτουργούν.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η Alef Aeronautics ισχυρίζεται ότι το όχημα θα μπορεί να χωρέσει οπουδήποτε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, καθιστώντας το ένα αληθινό ιπτάμενο αυτοκίνητο, όχι απλώς μια ηλεκτρική κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση με τροχούς.

Advertisement

Επί τόπου, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Model A θα έχει αυτονομία 322 χιλιομέτρων, ενώ αναμένεται να μπορεί να πετάξει έως και 117 χιλόμετρα, με μία μόνο φόρτιση των μπαταριών του. Εκτιμάται ότι οι παραδόσεις των πρώτων οχημάτων θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και μάλιστα ότι οι πωλήσει θα φτάσουν τις 834 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο
Επίσημο! Με άδεια κυκλοφορίας το ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar
Είναι αυτό το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα μπει στην παραγωγή; (+video)