ΝΕΑ

Το Ι.Ο.ΑΣ. στον Καναδά

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ι.Ο.ΑΣ. στον Καναδά

ΝΕΑ

Το Ι.Ο.ΑΣ. στον Καναδά

ΝΕΑ

Συμμετοχή στη διοργάνωση «ΜΟΟΤ 2013» που θα διεξαχθεί στον Καναδά και φιλοξενήσει 15 χιλιάδες προσκόπους, θα έχει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει εργαστήρια για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλία «Scouting For Global Road Safety». Μία προσπάθεια που θα γίνει σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσκόπων (WOSM).

Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree το 2011 στη Σουηδία, το Ι.Ο.ΑΣ. θα δημιουργήσει εργαστήρια βιωματικής επιμόρφωσης. Σε αυτά θα συμμετάσχουν νέοι της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών, για τους οποίους τα τροχαία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Οι συμμετέχοντες στο «MOOT 2013» προέρχονται από όλο τον κόσμο και σκοπεύουν να γίνουν πρεσβευτές των μηνυμάτων της οδικής ασφάλειας. Στα εργαστήρια θα δοθεί ειδική μέριμνα στο να συγκεντρωθούν απόψεις και σκέψεις των νέων από διάφορες χώρες, προκειμένου τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου στον ΟΗΕ (όπου το Ι.Ο.ΑΣ. είναι Συμβουλευτικό Όργανο) ώστε να αξιοποιηθούν για το «UN Convention on Road Traffic».

Advertisement
Advertisement