Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό της Hyundai που φέρνει τα πάνω-κάτω

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό της Hyundai που φέρνει τα πάνω-κάτω

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό της Hyundai που φέρνει τα πάνω-κάτω

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση έως τον Ιανουάριο και την αποκάλυψη του IONIQ στη Νότια Κορέα, έχει θέσει σε εφαρμογή η Hyundai. Ο κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα σκίτσα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2016. Το ιδιαίτερο με το IONIQ είναι ότι θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, στο ίδιο μάλιστα sedanαμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Θα πωλείται ως αμιγώς ηλεκτρικό (χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους), ως plug-in υβριδικό με βενζινοκινητήρα, ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες που θα φορτίζονται στην πρίζα και ως υβριδικό με μπαταρίες που θα φορτίζονται από την κίνηση του αυτοκινήτου. Η δυνατότητα αυτή αναμένεται να δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στη Hyundai έναντι των ανταγωνιστών της, οι οποίοι προσφέρουν ξεχωριστά μοντέλα για κάθε μία από τις άνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι σχεδιαστές της Hyundai δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που ελκύει και με την εμφάνισή του, όχι δηλαδή μόνο με την τεχνολογία του. Το IONIQ έχει… καλλίγραμμη σιλουέτα, με την οροφή να θυμίζει αυτή ενός coupe μοντέλου. Απομένει βέβαια να δούμε πόσο το πραγματικό αυτοκίνητο θα είναι «πιστό» στα συγκεκριμένα σκίτσα. Λιτό – χωρίς πολλούς διακόπτες – είναι το εσωτερικό, με ψηφιακό πίνακα οργάνων που φιλοξενεί όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρεμιέρα του στη Νότια Κορέα, το IONIQ θα εμφανιστεί τον Μάρτιο στις εκθέσεις αυτοκινήτου της Γενεύης και της Νέας Υόρκης.