Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το νέο Mini Cooper

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το νέο Mini Cooper

Mobility

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το νέο Mini Cooper

Mobility

Η Mini σχεδιάζει να πουλήσει ηλεκτρικές εκδόσεις παράλληλα με τις κλασικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε μια ιδιαίτερη περίπτωση «διπλής» ταυτόχρονης εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του μοντέλου, θα διατεθεί και στις γνωστές «ακραίες» εκδόσεις επιδόσεων όπως είναι η John Cooper Works.

Κοιτώντας το νέο Mini Cooper από το πλάι, δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά από την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου αλλά παρατηρώντας καλύτερα τις «λεπτομέρειες», όσο είναι αυτό δυνατό με το κιτρινόμαυρο καμουφλάζ του πρωτοτύπου, διακρίνονται περισσότερες καμπύλες. Αξιοσημείωτο είναι πως το μοτίβο των πίσω φωτιστικών σωμάτων με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, θα διατηρηθεί και στη νέα γενιά του μοντέλου, ενώ όπως φαίνεται, θα έχουμε και πάλι τη διάταξη με το κεντρικό «άνοιγμα» για τις εξατμίσεις στον πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο Mini Aceman που είδαμε πρόσφατα, μπορεί να μας δώσει και αυτό ορισμένες ιδέες για το πώς το βλέπουν σε επίπεδο αισθητικής το μέλλον του μοντέλου από την ίδια την εταιρεία. Αυτό που αξίζει να «κρατήσει» κανείς, είναι το ότι παράλληλα με τις «συμβατικές» εκδόσεις του μοντέλου, η Mini, ετοιμάζει και την ηλεκτρική και μάλιστα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Το ηλεκτρικό που περιμένουμε, είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον σε ότι έχει να κάνει με το μήκος και το μεταξόνιο, ενώ θα είναι και ελαφρύτερο.

Η ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου που θα είναι διαθέσιμη με μπαταρία 40 kWh ή 50 kWh και θα εμφανίζει αυτονομία κοντά στα 300 ή 400 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ετοιμάζεται στην Κίνα με τη συνεργασία του εγχώριου κολοσσού Great Wall. Αντίστοιχα, οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, φέρονται να χρησιμοποιούν μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας FAAR- αυτή που χρησιμοποιεί και το υπάρχον τρίθυρο Mini. Η παρουσίαση των εκδόσεων αυτών θα γίνει μέσα στο 2023, ενώ εκείνη των ηλεκτρικών εκδόσεων του μοντέλου θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα και κάπου στις αρχές του 2024, θα δούμε και τις δυνατές (John Cooper Works) εκδόσεις του μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα MINI που θα μείνει πρωτότυπο (+video)
Σύμπραξη Suzuki, Daihatsu & Toyota για mini ηλεκτρικά βαν
Έρχεται με φόρα το νέο Mini Countryman S (+video)

Advertisement