Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό MG4 μπορεί να δώσει ρεύμα στο σπίτι

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό MG4 μπορεί να δώσει ρεύμα στο σπίτι

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό MG4 μπορεί να δώσει ρεύμα στο σπίτι

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της MG δεν παίρνουν μόνο ρεύμα για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους αλλά μπορούν και να δώσουν σε ηλεκτρικές συσκευές…

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στις πωλήσεις.

Η αύξηση του αριθμού των μοντέλων που μπαίνουν στην πρίζα, η εξέλιξη των ηλεκτρικών αλλά και οι τιμές που έχουν αρχίσει να πλησιάζουν αντίστοιχα μοντέλα εσωτερικής καύσης παίζουν το ρόλο τους.

Μεταξύ άλλων, έχουν έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά και αφορά στο MG 4 και στο MG ZS. Και τα δύο είναι αμιγώς ηλεκτρικά, το μεν 4 είναι ένα hatchback μοντέλο, το δε ZS ένα μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Δίνουν και ρεύμα

Και τα δύο τιμολογούνται (με την κρατική επιδότηση) κάτω από 30.000 ευρώ, γεγονός που τα καθιστά ως τα πλέον προσιτά στην κατηγορία τους. Συγκεκριμένα το MG 4 είναι διαθέσιμο με 24.448 ευρώ, ενώ το ZS με 27.950 ευρώ. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η χωρητικότητα των μπαταριών αφορά στην έκδοση με τις μπαταρίες των 51kWh.

Ωστόσο ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά μοντέλα είναι το γεγονός ότι δεν παίρνουν μόνο ρεύμα για να φορτίσουν οι μπαταρίες αλλά αν χρειαστεί έχουν τη δυνατότητα και να δώσουν. Για παράδειγμα, αν… πέσει το ρεύμα στο σπίτι τότε το αυτοκίνητο γίνεται πηγή ρεύματος και μπορεί ο χρήστης να τροφοδοτήσει μέσω του αυτοκινήτου, συσκευές του σπιτιού και όχι μόνο.

Advertisement

Στην περίπτωση του MG 4 το όχημα μπορεί να τροφοδοτήσει ρεύμα έως 3.3kW ενώ αντίστοιχα το ZS μπορεί να δώσει ρεύμα έως 2.2kW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα φώτα είναι οι νέες… εξατμίσεις!
Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο
Ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ευρώπης στην Ελλάδα