Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus είναι και σπορ

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus είναι και σπορ

Mobility

Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus είναι και σπορ

Mobility

Η Lexus προχωρά στη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων με στόχο τις επιδόσεις και την σπορ οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Και ενώ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, έρχονται στο προσκήνιο περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την στρατηγική της, αποκαλύπτοντας τους στόχους της.

Πιο αναλυτικά, το επερχόμενο μοντέλο που ουσιαστικά θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Lexus LF-Z Electrified Concept, θα αποτελεί το πρώτο από τα 10 συνολικά υβριδικής, plug-in και ηλεκτρικής τεχνολογίας που θα λανσαριστούν έως το 2025. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα θα προσφέρουν εκρηκτικές επιδόσεις, εξαιρετική οδική συμπεριφορά, με τα παραπάνω να συνδυάζονται με το μοναδικό σχεδιαστικό μοτίβο.

Advertisement
Advertisement

Το LF-Z Electrified Concept διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, που συνδυαστικά αποδίδουν 544 PS και 700 Nm ροπής και προσφέρουν εξαιρετικές τιμές επιδόσεων, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 3,0 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία των 90 kWh μπορεί να προσφέρει θεωρητική αυτονομία 600 χλμ., ενώ στο μενού των τεχνολογικών καινοτομιών ξεχωρίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης (steer-by-wire) και η εξελιγμένη τετρακίνηση DIRECT4, η οποία ανάλογα τις συνθήκες μεταφέρει την κίνηση είτε στους εμπρός, είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι υπερπυκνωτές επόμενης γενιάς θα τροφοδοτήσουν σύντομα ηλεκτρικά οχήματα
Μόλις το 12% στη Βρετανία εμπιστεύεται τα αυτόνομα οχήματα
Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες;

Advertisement