Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό hypercar Rimac C Two στο δρόμο (+video)

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό hypercar Rimac C Two στο δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό hypercar Rimac C Two στο δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Από την Κροατία με… ταχύτητα. Η παράφραση της ταινίας του James Bond: «Από την Ρωσία με Αγάπη» ταιριάζει στο ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο υπερυψηλών επιδόσεων Rimac C_Two, που βγήκε στους δρόμους για δοκιμές σε κανονικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

 

Η ώρα των real time δοκιμών για το Concept Two ήρθε για την Rimac. Το όχημα είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης του 2018 και από τότε έχει ξεκινήσει μία έντονη εξέλιξη, η οποία περιλαμβάνει αεροδυναμικές δοκιμές αλλά και μια σειρά δοκιμών πρόσκρουσης.Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει, η Rimac ισχυρίζεται πως το C_Two κάνει το 0-100 σε 1,85 δευτερόλεπτα και το 400σάρι σε 9,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 412 χλμ / ώρα. Αν δείτε τις προδιαγραφές του θα καταλάβετε, πως οι επιδόσεις αυτές είναι εφικτές για ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό όχημα με δύναμη 1.914 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η τροφοδοσία των κινητήρων γίνεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 120 κιλοβάτ/ωρών, η οποία με μικτή οδήγηση έχει αυτονομία για 480 χλμ. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης υψηλής ταχύτητας, μια φόρτιση 80% της μπαταρίας λέγεται ότι είναι δυνατή μέσα σε 30 λεπτά.

Advertisement

Η παραγωγή του C_Two έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2020. Στο πλαίσιο του πλάνου μάρκετινγκ για το νέο αυτοκίνητο, η Rimac θα ανοίξει πέντε αντιπροσωπίες στις Ηνωμένες Πολιτείες (προς το παρόν η Manhattan Motorcars, είναι η μοναδική πύλη πωλήσεων της Rimac και είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο). Το μεγαλύτερο δίκτυο είναι απαραίτητο καθώς η Rimac θέλει να κατασκευάσει και να πουλήσει πολύ περισσότερα οχήματα από ό, τι έκανε για το Concept_One. Αυτή τη φορά η εταιρία θέλει να κατασκευάσει 100 μονάδες από το Concept_Two.

 

Advertisement