Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ηλεκτρικό Ford Mustang Cobra Jet διαλύει το χρονόμετρο (VIDEO)

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Ford Mustang Cobra Jet διαλύει το χρονόμετρο (VIDEO)

Mobility

Το ηλεκτρικό Ford Mustang Cobra Jet διαλύει το χρονόμετρο (VIDEO)

Mobility

Με 1.523 ηλεκτρικούς ίππους, το πρωτότυπο Mustang Cobra Jet 1400 της Ford, ξεκινάει με παρατεταμένη σούζα και γράφει 8,27 δευτερόλεπτα για το 400άρι.

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες πριν, η Ford παρουσίασε το πρωτότυπο Mustang Cobra Jet 1400 και τώρα η εταιρεία αποκάλυψε προδιαγραφές απόδοσης αλλά και τι μπορεί να κάνει το ηλεκτρικό αυτό τέρας, στην ευθεία των 400 μέτρων.

Στην πρώτη παρουσίασή του, το μοντέλο ήταν σε στάδιο εξέλιξης και οι προβλέψεις έκαναν λόγο για απόδοση που θα έφτανε τους 1.400 ίππους (εξ ου και το όνομα). Τώρα όμως η Ford αποκάλυψε πως η απόδοση που φτάνει στους πίσω τροχούς, έχει ξεπεράσει τους 1.500 ίππους. Για την ακρίβεια, έχει φτάσει τους 1.523! Αυτή είναι προφανώς μια απίστευτη απόδοση για την οποία η Ford σημείωσε ότι αντιστοιχεί σε περισσότερα από τρία Mustang GT μαζί. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν πρέπει να μας κάνει μεγάλη εντύπωση, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδει ο καθένας 476 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το Cobra Jet αποδείχτηκε επίσης πως είναι τρομακτικό στην πίστα των αγώνων dragster,όπου πρόσφατα έγραψε το συγκλονιστικό χρόνον των 8,27 δευτερολέπτων με ταχύτητα εξόδου τα 270 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η Ford βέβαια, μάλλον δεν θα αρκεστεί σε αυτό, μια και το «αντίπαλο δέος» στις ΗΠΑ, η Dodge, έχει το Challenger Mopar Drag Pak που γράφει χρόνο 7 δευτερολέπτων στο 400άρι, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε συνέχεια στις προσπάθειες της Ford. Φυσικά, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων από τη μεριά της Ford στην εξέλιξη του ηλεκτρικού τέρατος, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, μια και μόλις ξεκίνησαν να δρομολογούν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να παίρνουν κάποια αποτελέσματα.

Ξεχωριστή σημασία έχει και η είδηση που προέκυψε στο περιθώριο της παρουσίασης του Mustang Cobra Jet 1400, σύμφωνα με την οποία η Ford συνεργάζεται με την NHRA που διοργανώνει τους αγώνες dragster, προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα μπορεί στο μέλλον να υπάρξει ξεχωριστή κατηγορία για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Ένα Ford Bronco με τον αέρα της Mustang Bullitt

Ηλεκτρική Mustang από Ρωσία

Η Mustang του μέλλοντος

Advertisement