Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Ford Mustang του μέλλοντος (video)

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford Mustang του μέλλοντος (video)

Mobility

H Ford Mustang του μέλλοντος (video)

Mobility

Εάν σας τρώει η περιέργεια το πώς μπορεί να είναι η Ford Mustang της επόμενης δεκαετίας, ο σχεδιαστής Ankit Util μας δίνει τη δική του προσέγγιση.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι ο νεαρός σχεδιαστής αυτή τη στιγμή κάνει την πρακτική του στην Tesla, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί σε διάφορα πρότζεκτ των Maserati και Renault και τώρα μας παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή της Mustang.

Ξεχάστε ότι ξέρατε για το διάσημο αμερικάνικο pony-car. Η Ford Mustang του μέλλοντος με κωδικό Vision 001 διατηρεί σχετικά ανέπαφα είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα, το υπόλοιπο του αμαξώματος θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό πρωτότυπο Group C που θα συμμετέχει στο απώτερο μέλλον στις 24 Ώρες του Λε Μαν ή έστω ένα ριζοσπαστικής σχεδίασης μονοθέσιο hypercar.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα υποστηρίζεται από το ιδιαίτερα επιθετικό σχεδιαστικά αεροδυναμικό κιτ από ανθρακονήματα, τις έντονες ποδιές και φυσικά τις μεγάλες εισαγωγές αέρα. Την παράσταση βέβαια κλέβουν το μεγάλο εμπρός σπλίτερ, η τεραστίων διαστάσεων ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή και οι εντυπωσιακοί τροχοί.

Όπως τονίζει ο δημιουργός του, το Vision 001 πήρε σάρκα και οστά πίσω από την ιδέα να υπάρχει ένα ηλεκτρικό hypercar με βάση τη Mustang, το οποίο θα παραχθεί σε εξαιρετικά μικρό αριθμό μοντέλων. Ταυτόχρονα θα μπορεί να αποτελέσει για τη Ford εφαλτήριο για να φέρει πιο κοντά την κοινότητα των virtual αγωνιζομένων, κάτι ανάλογο που έχει ξεκινήσει με το πρότζεκτ «Team Fordzilla P1». Να υπενθυμίσουμε ότι η Ford θέλει να συνεργαστεί με τους gamers για τη δημιουργία του απόλυτου εικονικού αγωνιστικού μοντέλου για αγώνες πίστας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Brabham BT62: Ντεμπούτο στο Goodwood

Murray T.50: 650 ίπποι και μόλις 980 κιλά

Σχεδόν έτοιμο το Mercedes-AMG One (VIDEO)

Advertisement