Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό crossover VW ID.4 απαθανατίστηκε σε video

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό crossover VW ID.4 απαθανατίστηκε σε video

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό crossover VW ID.4 απαθανατίστηκε σε video

ΝΕΑ

Το VW ID.4 βρίσκεται στην τελική ευθεία εξέλιξης και αυτή τη φορά ο κατασκοπευτικός φακός φέρνει στη δημοσιότητα ένα video με το ηλεκτρικό crossover να δοκιμάζεται σε χειμερινές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Volkswagen κυκλοφόρησε μερικές άκρως αποκαλυπτικές εικόνες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση του ID.4. Ωστόσο τα πρωτότυπα δοκιμών εξακολουθούν να κυκλοφορούν με μια μεταμφίεση που φέρνει πολύ στο Opel Grandland.

Πάντως πλέον οι επίσημες εικόνες έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός πως το ID.4 θα είναι ένα crossover με αναλογίες που φαίνεται πως τονίζουν τον χρηστικό του χαρακτήρα. Πολλά από τα αισθητικά του στοιχεία τονίζουν την άμεση συγγένεια με το ID με το οποίο φυσικά θα υπάρχουν και πάρα πολλές μηχανολογικές ομοιότητες. Βασικότερη όλων είναι βέβαια η κοινή χρήση της αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB. H Volkswagen δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα τις προδιαγραφές του μοντέλου όμως αναμένεται πως η έκδοση του ID.4 που θα κάνει πρεμιέρα θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος και θα είναι πισωκίνητη ενώ σίγουρα αργότερα η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με τετρακίνητη έκδοση η οποία θα είχε δύο ηλεκτροκινητήρες και θα είναι πιο δυνατή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα είναι πολύ πιθανό η πισωκίνητη έκδοση θα έχει 204 ίππους και 31 χλγμ ροπής ενώ η τετρακίνητη να φθάνει τους 306 ίππους και τα 46 χλγμ ροπής. Τέλος σε ότι αφορά την αυτονομία η εκδόσεις με την μεγαλύτερη μπαταρία θα φθάνουν πιθανότατα τα 500 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP. Το ID.4 θα είναι ένα από τα παγκόσμια μοντέλα της Volkswagen γεγονός που σημαίνει πως θα πωλείται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα (όπου θα παράγεται) και τη Β. Αμερική. Η πρεμιέρα του αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.