Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Hyundai Sonata 1.6 Turbo ντεμπουτάρει στη Σεούλ

Ελλάδα 5:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Hyundai Sonata 1.6 Turbo ντεμπουτάρει στη Σεούλ

ΝΕΑ

To Hyundai Sonata 1.6 Turbo ντεμπουτάρει στη Σεούλ

ΝΕΑ

Το νέας γενιάς Hyundai Sonata κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σεούλ, έχοντας κάτω από το καπό του ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 1,6 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Το μεσαίο μοντέλο της κορεατικής φίρμας μπαίνει αισίως στην 8η γενιά του, ακολουθώντας μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με κωδικό «Sensuous Sportiness», που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Βασικά του γνωρίσματα είναι η νέα γρίλια «Parametric Jewel», οι αεραγωγοί κάτω από τα εμπρός φωτιστικά σώματα, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και το μικρό πίσω σπόιλερ. Παράλληλα συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, το νέο Sonata είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος, ενώ έχει μειωθεί το συνολικό ύψος, κάνοντάς το πιο οδηγοκεντρικό, τουλάχιστον αυτό θέλουν οι Κορεάτες. Στο εσωτερικό του Sonata κυριαρχούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών και οι δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα και ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου Sonata βρίσκεται τοποθετημένος ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων Τ-GDI, τεχνολογίας Smart Stream, ο οποίος αποδίδει 182 PS και ροπή 264 Nm και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με επιδόσεις και κατανάλωση, απλά ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά. Να αναφέρουμε τέλος ότι το νέο Sonata διαθέτει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, όπως αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2.