Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hummer επέστρεψε και ως SUV! (+video)

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hummer επέστρεψε και ως SUV! (+video)

ΝΕΑ

Το Hummer επέστρεψε και ως SUV! (+video)

ΝΕΑ

Μετά το pick up η GMC παρουσίασε και το νέο ηλεκτρικό Hummer EV SUV που αποτελεί τον άμεσο διάδοχο του κλασικού μοντέλου που έχτισε το μύθο.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα λοιπόν και για την SUV έκδοση του καινούργιου ηλεκτρικού Hummer EV που λογικά και αναμενόμενα διαφοροποιείται στο πίσω μέρος της σε σχέση με τo ημιφορτηγό που άνοιξε το χορό τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε σχέση με το αρχέτυπο η εμφάνισή του είναι σαφώς πιο σύγχρονη αλλά πάντα επιβλητική και στιβαρή, ενώ οι σχεδιαστές της GMC έκαναν καλή δουλειά στην ενσωμάτωση του επιπλέον όγκου στο πίσω μέρος. Χαρακτηριστικό του νέου GMC Hummer EV SUV είναι και η ρεζέρβα, που είναι τοποθετημένη εξωτερικά στην  πόρτα του χώρου αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Στο πενταθέσιο εσωτερικό δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει το γνωστό και high tech μοτίβο του… αγροτικού, που προσδιορίζεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και τη μεγάλη οθόνη των 13,4 για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό.

Η κορυφαία έκδοση του GMC Hummer EV SUV θα έχει, όπως και η αντίστοιχη του pick up, τρείς ηλεκτροκινητήρες. Που εδώ δεν θα αποδίδουν συνδυαστικά 1.015 ίππους όπως στο τελευταίο αλλά 842, ενώ η ροπή θα είναι και πάλι 1.356 Nm. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις η GMC κάνει λόγο για  0-96 km/h (0-60 mph) σε 3,5 sec.

Advertisement

Στην πορεία θα ακολουθήσει και μια λιγότερο ισχυρή εκδοχή με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 634 ίππους, ενώ οι μπαταρίες θα είναι οι καινούργιες Ultimum της General Motors. Οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από τα 400 χιλιόμετρα της βασικής έκδοσης έως και τα περίπου 500 χιλιόμετρα των άλλων εκδόσεων. Που θα φορτίζουν σε δίκτυο 800 V, πλην της εισαγωγικής εκδοχής που θα αρκείται σε αυτό των 400 V.

Φυσικά και το Hummer SUV, όπως και το ημιφορτηγό, διαθέτει πνευματική ανάρτηση καθώς και τη λειτουργία Crab Walk. Οι πίσω τροχοί του δηλαδή θα μπορούν να στρίψουν προς την ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός με αποτέλεσμα το Hummer EV να κινείται διαγώνια, σαν τον κάβουρα.

Advertisement

Το GMC Hummer ΕV SUV θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2023 στην πλούσια και πολυτελή έκδοση Edition 1, που θα ξεκινά από τις 105.595 δολάρια (110.595 με το εξωτερικό πακέτο εξοπλισμού Extreme Off Road). Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς θα ακολουθήσουν τα Hummer 3X και 2Χ, με τους τρεις και δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα που θα πωλούνται 99.995 και 89.995 δολάρια αντίστοιχα. Ένα χρόνο μετά θα κάνει την εμφάνισή της και η βασική έκδοση EV2 που θα κοστίζει από 79.995 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι
Το Hummer γίνεται ηλεκτρικό με 1.000 ίππους
Ο Lebron James εντυπωσιάζεται από το νέο GMC Hummer EV (+vid)

Advertisement