Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με 7 πρωτότυπα η Jeep στο φετινό Easter Safari

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 7 πρωτότυπα η Jeep στο φετινό Easter Safari

Mobility

Με 7 πρωτότυπα η Jeep στο φετινό Easter Safari

Mobility

Πολύ παραγωγική ήταν η χρονιά για τη Jeep που ενόψει του εξηλεκτρισμού της γκάμας, έρχεται στο καθιερωμένο ετήσιο Easter Safari, με όχι λιγότερα από 7 πρωτότυπα.

Advertisement
Advertisement

Είναι πολύ θετικό για τους φίλους της παραδοσιακής εκτός δρόμου περιπέτειας, το ότι η Jeep δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η 57η παρουσία της Jeep στο Moab της Γιούτα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του Easter Jeep Safari, θα έχει πολλές νέες προτάσεις που θα τις δουν πρώτοι οι περισσότεροι από τους 20.000 επισκέπτες της εκδήλωσης. Φέτος, τα πρωτότυπα που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους εκεί, είναι επτά, μεταξύ των οποίων είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό και τρία plug in υβριδικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια από αυτά, είναι εκ των προτέρων γνωστό το ότι δεν θα προωθηθούν στην παραγωγή και έρχονται εκεί για να προβάλλουν άλλες προτάσεις της Jeep, που έχουν για παράδειγμα να κάνουν με τον έξτρα εξοπλισμό και τα αξεσουάρ που θέλει να προτείνει η εταιρεία για τα μοντέλα της.

Jeep Grand Wagoneer Overland Concept

Advertisement
Advertisement

Είναι το πιο μεγάλο από τα πρωτότυπα που παρουσιάζονται στην εκδήλωση. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του πρωτοτύπου που προβάλλει η Jeep, είναι η μεγάλη σκηνή οροφής. Ενώ κλειστή δείχνει σαν μια πολύ χαμηλή μπαγκαζιέρα, όταν αναπτυχθεί, προσφέρει χώρο για ύπνο δύο ατόμων. Η πρόσβαση στη σκηνή οροφής, γίνεται μέσω της πίσω ηλιοροφής του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η πρόταση αυτή, προϋποθέτει την κατάργηση των καθισμάτων της τρίτης σειράς, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για όλα όσα χρειάζεται κάποιος για ένα πολύ ευχάριστο σαββατοκύριακο σε υπαίθριο camping. Για τις ακόμα καλύτερες επιδόσεις του αυτοκινήτου στις διαδρομές μακριά από την άσφαλτο, η Jeep προτείνει και ελαστικά διαμέτρου 35 ιντσών, με διευρυμένους θόλους και αύξηση της διαδρομής της ανάρτησης κατά 4 εκατοστά.

1978 Jeep Cherokee 4xe Concept

Advertisement

Χρησιμοποιώντας τα μηχανικά μέρη του Wrangler Rubicon 4xe και την εμφάνιση του Cherokee του 1978, η Jeep παρουσιάζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υβρίδιο. Το συγκεκριμένο restomod, χρησιμοποιεί τον turbo τετρακύλινδρο με τη χωρητικότητα των 2,0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Το πρωτότυπο πατάει πάνω σε τροχούς 37 ιντσών, με τις ζάντες να έχουν διάμετρο 17 ίντσες που δίνει μια εμφάνιση πολύ κοντά στα old school εκτός δρόμου μοντέλα της δεκαετίας του ’80. Το αμάξωμα από το Cherokee του 1978 τροποποιήθηκε εκτενώς για να δεχτεί τις αλλαγές με το κίτρινο χρώμα να τονίζει το ρετρό ύφος του πρωτοτύπου, μαζί με τις πορτοκαλί ρίγες που ήταν πολύ «της μόδας».

Jeep Scrambler 392 Concept

Advertisement

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ένα ακόμα restomod μια και το πρώτο Scrambler εμφανίστηκε το 1981 και ήταν μια επαγγελματική εκδοχή του Wrangler. Φυσικά το στοιχείο που κάνει το νέο πρωτότυπο να ξεχωρίζει, είναι ο V8 Hemi κινητήρας των 6,4 λίτρων που χρησιμοποιείται στο Wrangler Rubicon 392.

Χρησιμοποιώντας το τετράθυρο Wrangler ως βάση, το πρωτότυπο αυτό δίνει μια διαφορετική προσέγγιση με ένα «καπάκι» αμάξωμα με δύο πόρτες. Πολλά από τα τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ τα φτερά και οι προφυλακτήρες είναι ογκωδέστερα από τα κανονικά του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να εφοδιαστεί με τροχούς έως και 40 ιντσών.

Jeep Wrangler Magneto 3.0 Concept

Μια τρίτη εκδοχή του Wrangler, αυτή τη φορά αμιγώς ηλεκτρική, έρχεται και πάλι στο Safari- κάτι που είχε γίνει για πρώτη φορά το 2021 στην αντίστοιχη εκδήλωση. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ένας αλλά στο νέο πρωτότυπο, προσφέρει στον οδηγό του τη δυνατότητα να επιλέγει σε πραγματικό χρόνο την απόδοση, σε ένα εύρος που ξεκινά από τους 285 και φτάνει έως τους 650 ίππους.

Η βαφή του πρωτότυπου είναι ένας φόρος τιμής στα προϋπάρχοντα πρωτότυπα με το όνομα Magneto. Το νέο Magneto, έχει καινούργια συστήματα ανάκτησης ενέργειας αλλά και ένα πρωτοποριακό λογισμικό για τον έλεγχο κάποιας απότομης κατάβασης σε ιδιαίτερα ολισθηρό και βραχώδες έδαφος. Επιπλέον, η Jeep έχει προσθέσει μικρές αλλαγές στο αμάξωμα για ευκολότερη πρόσβαση.

Jeep Gladiator Rubicon Sideburn Concept

Το Sideburn Concept είναι σχεδιασμένο για ακραίες εκτός δρόμου καταστάσεις, με κάποια στοιχεία που προσδίδουν τονισμένη λειτουργικότητα και ευχρηστία. Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη καρότσα με ενσωματωμένα σημεία αποθήκευσης, καθώς και ειδικά σημεία για αποθήκευση υγρών (καυσίμου και όχι μόνο).

Ενδιαφέρον έχει και η έξτρα προστατευτική μάσκα στο εμπρός μέρος, που είναι αναδιπλούμενη και μπορεί να παίξει το ρόλο του πάγκου εργασίας, ενώ αντίστοιχα και τα φώτα της οροφής είναι αποσπώμενα προκειμένου να τοποθετούνται γύρω από το αυτοκίνητο, όπου υπάρχει ανάγκη. Φυσικά και εδώ έχουμε μεγάλους τροχούς με διάμετρο 37 ιντσών, καθώς και αυξημένη διαδρομή στην ανάρτηση.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure Concept

Είναι αναμφίβολα το πιο ιδιαίτερο σε εμφάνιση, με την έλλειψη των τυπικών θυρών από το αμάξωμα αλλά και το συγκεκριμένο μπλε χρώμα, να το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, εστιάζει στην υπαίθρια περιπέτεια με άφθονα αξεσουάρ από τα Jeep Performance Parts.

Η αναδίπλωση του παρμπρίζ, δίνει τελείως διαφορετικό ύφος στο αυτοκίνητο, του οποίου τα φώτα της οροφής μπορούν να «στραφούν» προς την κατεύθυνση που βολεύει σε κάθε περίπτωση. Το εσωτερικό διαθέτει επίσης διάφορες λύσεις για αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας, με χώρους που προσφέρουν αεροστεγές κλείσιμο και προστασία από χτυπήματα και ανατροπές.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Concept

Βασισμένο στο περιορισμένης έκδοσης Wrangler, το ροζ αυτό πρωτότυπο της Jeep έχει δημιουργηθεί για το φετινό Easter Jeep Safari. Αυτό το πρωτότυπο έχει μαύρες πινελιές σε στρατηγικά σημεία του αμαξώματος και έχει ένα ιδιαίτερο αυτοκόλλητο στο καπό- μαύρο και αυτό.

Οι τροχοί είναι φυσικά βαμμένοι μαύροι και έχουν διάμετρο 37 ιντσών, με τις ζάντες να είναι 17άρες. Η ανάρτηση είναι αλλαγμένη και προσφέρει δυνατότητα αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος και από τη Jeep σημειώνουν πως είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποιείται και στο πρωτότυπο Scrambler 392.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η Lamborghini Urus Performante στην Ελλάδα;
Εισέπραξε 120.000 ευρώ για ανύπαρκτα φορτηγά
Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!