Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Honda Vezel και τετρακίνητο

Ελλάδα 20:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Honda Vezel και τετρακίνητο

ΝΕΑ

Το Honda Vezel και τετρακίνητο

ΝΕΑ

Στις 20 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι πωλήσεις του νέου μικρού SUV της Honda στην Ιαπωνία. Το Vezel έχει μήκος 4,29 m, πλάτος 1,77 m και χώρο αποσκευών που ξεπερνά τα 400 lt., μεγαλύτερο από το μέσο όρο της κατηγορίας. Στην Ευρώπη θα έρθει το 2015, το πιθανότερο ως CR-U, όνομα που παραπέμπει στον αστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου (urban). Στην Ιαπωνία διατίθεται ως βενζινοκίνητο και ως υβριδικό, με προαιρετική τετρακίνηση και στις δύο εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίασή του παραπέμπει σαφώς στο Urban SUV Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2013 στο Ντιτρόιτ. Η κλίση της οροφής αλλά και οι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα χειρολαβές των πίσω θυρών χαρίζουν στο αμάξωμα σιλουέτα coupe μοντέλου.Το υβριδικό Vezel φέρει τον 1.5 βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, με συνδυαστική ισχύ 152 PS και μέση κατανάλωση 3,7 lt/100 km (μετρήσεις με προδιαγραφές Ιαπωνίας και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Το βενζινοκίνητο μοντέλο με τον 1.5 καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,8 lt/100 km.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο θα εφοδιάζεται προφανώς με τους νέους turbo βενζινοκινητήρες, χωρητικότητας 1.0 και 1.5. Ο πρώτος είναι τρικύλινδρος και εμφανίζει μέγιστη ισχύ 130 PS και ροπή 20,4 kgm. Θα συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ δεν αποκλείεται προαιρετικά να υπάρξει και έκδοση με CVT. Η μέση κατανάλωση αναμένεται κάτω από 4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων κάτω από τα 100 g/km.

Ο 1.5 turbo (με κιβώτιο CVT) θα αποδίδει 204 PS και 26,5 kgm, εφοδιάζοντας την sport έκδοση του CR-U, που θα αντιπαρατεθεί με το Juke Nismo. Με δεδομένο το μικρό ενδιαφέρον των ευρωπαίων καταναλωτών για μικρά SUV 4×4, είναι πιθανό το μοντέλο της Honda να κυκλοφορήσει στα μέρη μας μόνο ως προσθιοκίνητο.

Advertisement
Advertisement