ΝΕΑ

Επιστρέφει το Honda HR-V;

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφει το Honda HR-V;

ΝΕΑ

Επιστρέφει το Honda HR-V;

ΝΕΑ

Η παραγωγή του σταμάτησε το 2006, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στη γκάμα της Honda. Το HR-V ήταν από τα πρώτα μικρά SUV, που κυκλοφόρησε τόσο ως 4×4 όσο και με κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsAuto.gr η ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε το όνομα στην αγορά των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει άμεσα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο HR-V θα είναι η έκδοση του εικονιζόμενου Vezel εκτός Ιαπωνίας, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Πριν από μήνες είχε κυκλοφορήσει η φήμη (προερχόμενη από την Κίνα) ότι το μικρό SUV θα ονομαστεί CR-U, διατηρώντας τη… συγγένεια με το μεγαλύτερο CR-V. Ίσως όμως στη Honda αποφάσισαν ότι το όνομα HR-V θα φέρει περισσότερες πωλήσεις στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Το Vezel έχει μήκος 4,29 m, πλάτος 1,77 m και χώρο αποσκευών που ξεπερνά τα 400 lt., μεγαλύτερο από το μέσο όρο της κατηγορίας. Στην Ιαπωνία διατίθεται ως βενζινοκίνητο και ως υβριδικό, με προαιρετική τετρακίνηση και στις δύο εκδόσεις. Το υβριδικό φέρει τον 1.5 βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, με συνδυαστική ισχύ 152 PS και μέση κατανάλωση 3,7 lt/100 km (μετρήσεις με προδιαγραφές Ιαπωνίας και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Το βενζινοκίνητο μοντέλο με τον 1.5 καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,8 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μικρό off road θα εφοδιάζεται προφανώς με τους νέους turbo βενζινοκινητήρες, χωρητικότητας 1.0 και 1.5. Ο πρώτος είναι τρικύλινδρος και εμφανίζει μέγιστη ισχύ 130 PS και ροπή 20,4 kgm. Θα συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ δεν αποκλείεται προαιρετικά να υπάρξει και έκδοση με CVT. Η μέση κατανάλωση θα γύρω στα 4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων κάτω από τα 100 g/km.