Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Honda Aerocivic καταναλώνει μόλις 2,4 lt/100 km (+video)

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Honda Aerocivic καταναλώνει μόλις 2,4 lt/100 km (+video)

ΝΕΑ

Το Honda Aerocivic καταναλώνει μόλις 2,4 lt/100 km (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο άσχημα αυτοκινήτα που κυκλοφορούν αλλά τουλάχιστον είναι εξαιρετικά οικονομικό.

Advertisement
Advertisement

Μετά τον τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος το 2005 ισοπέδωσε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ, προκλήθηκαν προβλήματα στην οικονομία, κάτι που αποτέλεσε και αφορμή για την συγκεκριμένη ιδιοκατασκευή που βλέπετε, που έχει ως βάση ένα Honda Civic του 1992.

Ο τότε ιδιοκτήτης του αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να καταναλώνει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, ελλείψει καυσίμων που σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο στην αμερικάνικη αγορά. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα αεροδυναμικά πρωτότυπα της δεκαετίας του ’30 και πιο συγκεκριμένα μία Maybach του 1939, αποφάσισε να του προσθέσει διάφορα κομμάτια στο αμάξωμα.

Οπτικά, το αποτέλεσμα δεν διεκδικεί δάφνες καλαισθησίας, αλλά η ουσία βρίσκεται στην αεροδυναμική και στην κατανάλωση. Σύμφωνα με τον τέως κάτοχο (και καλά, τώρα), ο αεροδυναμικός συντελεστής του Honda Aerocivic φτάνει στο 0,17, ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο, εάν αναλογιστούμε ότι η νέα Mercedes-Benz A-Class διαθέτει αντίστοιχα 0,22.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, το Aerocivic μπορεί να επιτύχει εξαιρετικές τιμές στην κατανάλωση καυσίμου. Στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναφέρεται ότι σε ταχύτητα 64 km/h, χρειάζεται μόλις 1,96 lt για τα 100 km, στα 96 km/h η κατανάλωση φτάνει τα 2,5 lt/100 km, ενώ θεωρητικά σε σταθερή ταχύτητα 144 km/h τότε σημειώνει 4,7 lt/100 km. Να αναφέρουμε τέλος ότι το μοντέλο παραγωγής διέθετε ένα μοτέρ 1,5 lt με απόδοση 102 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο πολυτελείας στον κόσμο; (+vid)
Το Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στην ιστορία της Nissan
Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV