Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Honda Acty Crawler είναι ένα 6τροχο με ερπύστριες

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Honda Acty Crawler είναι ένα 6τροχο με ερπύστριες

ΝΕΑ

Το Honda Acty Crawler είναι ένα 6τροχο με ερπύστριες

ΝΕΑ

Αυτό το μίνι φορτηγάκι έρχεται απευθείας από την Ιαπωνία, είναι παλιό και οι πίσω άξονές του θυμίζουν κάτι από… άρμα μάχης.

Advertisement
Advertisement

Εάν κάποιον τον έχουν κουράσει αυτά τα 6τροχα «θηρία» που βλέπουμε ενίοτε, τύπου Ford F-150 Raptor και Lamborghini Urus, τότε υπάρχει το Honda Acty Crawler 6×6 του 1994 που είναι απλό, συμβατικό και πρακτικό.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια μίνι φορτηγάκια που έχουν βγει από την Ιαπωνία, γνωστά στην ασιατική χώρα ως kei trucks για τις μικρές και μετρημένες τους διαστάσεις.

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα όμως του συγκεκριμένου, είναι οι δύο έξτρα τροχοί και οι ερπύστριες που συνδέουν τους δύο πίσω άξονες.

Advertisement
Advertisement

Η Honda κατασκεύαζε και πουλούσε το Acty μεταξύ 1994 και 1999, αλλά οι μονάδες που βγήκαν από το εργοστάσιο ήταν ελάχιστες. Με λίγα λόγια, οι πιθανότητες να πετύχουμε ένα στο… φανάρι είναι μηδαμινές, αφού ούτε στην Ιαπωνία δεν εμφανίστηκε πολύ, πόσο μάλλον βγήκε εκτός χώρας.

Η μεγάλη του ιδιαιτερότητα, όπως προαναφέρθηκε, είναι ο τρίτος άξονας με δύο επιπλέον τροχούς να το βοηθούν να μπορεί να πατήσει παντός εδάφους. Οι ερπύστριες έχουν προστεθεί, ώστε να ενώνουν τους πίσω τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Μπορεί να το ονομάζουν 6×6, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η κίνηση στο Acty Crawler έρχεται μέσω των δύο αξόνων, ενώ οι ερπύστριες απλά παρασύρουν και τους πίσω παθητικούς τροχούς.

Οι Ιάπωνες το κατασκεύασαν έτσι, ώστε το μίνι φορτηγάκι να είναι ικανότατο ακόμα και στις χιονώδεις πλαγιές της Ιαπωνίας.

Advertisement

Ο κινητήρας του δεν είναι κάτι που εκπλήσσει, όντας ένας πολύ απλός 3κύλινδρος των 656 κ.εκ. που αποδίδει 38 ίππους. Το κιβώτιο είναι 5τάχυτο και φυσικά χειροκίνητο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς από τους έξι.

Η καμπίνα φιλοξενεί το πολύ δύο άτομα, ενώ τα καντράν είναι αναλογικά και 100% παραδοσιακά. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλούμε για ένα μίνι φορτηγάκι των 90s.

Advertisement

Η τιμή του λέγεται πως είναι στις 26.500 δολάρια, γεγονός που το κάνει ένα από τα ακριβότερα kei trucks που μπορεί κανείς να βρει. Αν μπορεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Το νέο και high tech Honda HR-V
Tέλος εποχής για το Honda e
Honda Civic Type R: Άργησε αλλά σύντομα θα είναι Ελλάδα