Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To GMA T.33 και σε Spider. Εννοείται για λίγους

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To GMA T.33 και σε Spider. Εννοείται για λίγους

ΝΕΑ

To GMA T.33 και σε Spider. Εννοείται για λίγους

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η Gordon Murray Automotive (GMA) θα δημιουργήσει και την ανοιχτή έκδοση του T.33, του νέου supercar της η οποία θα επιτρέπει βιωματικά μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το T.33, η πρόσφατη δημιουργία τού Gordon Murray και της εταιρείας του, έχει βρει πλέον τον δρόμο της προς την παραγωγή και τη σταδιακή παράδοσή του στους ιδιοκτήτες του.

Ο δαιμόνιος Νοτιοαφρικάνος αεροδυναμιστής αποφάσισε να δημιουργήσει και το T.33 Spider, την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου, η οποία θα κατασκευαστεί μόλις σε 100 αριθμημένες μονάδες, για ισάριθμους πελάτες τής εταιρείας.

Κατά την ανακοίνωση της είδησης ο Murray δήλωσε σχετικά: «Όταν σχεδίαζα το αυτοκίνητο, φανταζόμουν πώς θα αισθανόταν κάποιος ο οποίος θα καθόταν εντός του και πώς θα ένοιωθε οδηγώντας το.

Advertisement
Advertisement

»Έτσι, από τα πρώτα σκίτσα του ήξερα ότι με ανοιχτή την οροφή και με τον V12 κινητήρα της Cosworth πίσω σου, το T.33 Spider θα δίνει μια αληθινά μοναδική εμπειρία οδήγησης που δεν υπάρχει όμοιά της».

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η GMA, οι διαστάσεις τής ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου θα είναι: 4.398 χλστμ. μήκος, 1.850 χλστμ. πλάτος και 1.135 χλστμ. ύψος. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.735 χλστμ. Σε ό,τι αφορά στο βάρος του είναι μόλις 1.108 κιλά, στεγνό χάρη στο πλαίσιό του και το αμάξωμα από ανθρακονήματα.

Ο κινητήρας δεν διαφοροποιείται συγκριτικά με την coupé έκδοση του T.33. Θυμίζουμε ότι είναι ατμοσφαιρικός, η χωρητικότητά του είναι 3.994 κ. εκ., αποδίδει 617 ίππους/10.250 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 451 Nm/6.750 σ.α.λ. Ο «κόφτης» του είναι στις 11.100 σ.α.λ. Τέλος, η ειδική ισχύς του είναι 557 ίπποι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η GMA «μπαίνει» και στα ηλεκτρικά SUV
Οι κινητήρες που «στροφάρουν» πιο πολύ
McLaren F1: Το πιο επιθυμητό hypercar στον κόσμο, αναλυτικά (+video)