Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford RS200 έγινε φουτουριστικό αγωνιστικό

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford RS200 έγινε φουτουριστικό αγωνιστικό

ΝΕΑ

Το Ford RS200 έγινε φουτουριστικό αγωνιστικό

ΝΕΑ

Ο εκπρόσωπος της Ford στην κατηγορία Group B, επανέρχεται στο προσκήνιο ως ένα μοντέλο που θα μπορούσε να οδηγηθεί στον κόσμο του gaming.

Advertisement
Advertisement

Στα αυτοκίνητα της Ford με τη μεγαλύτερη ιστορία συγκαταλέγεται το RS200, το οποίο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1983, ώστε να συμμετάσχει στην κατηγορία Group B στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Στόχος των ανθρώπων της Ford ήταν να εκθρονίσουν το θρυλικό Audi Quattro, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Αυτό διότι το RS200 λανσαρίστηκε στα «τελειώματα» του Group Β και ως εκ τούτου συμμετείχε σε μόλις λίγους αγώνες.

Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να αποκτήσει πλήθος οπαδών, οι οποίοι γοητεύτηκαν τόσο από την επιθετική εμφάνιση του σπορ κουπέ, όσο και από τις εκρηκτικές του επιδόσεις.

To Ford RS200

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τη δημιουργία του RS200, η Ford αποφάσισε να επαναφέρει το μοντέλο στο προσκήνιο.

Το RS200 επανασχεδιάστηκε από την ευρωπαϊκή ομάδα design της εταιρείας ώστε να πάρει θέση στις σελίδες ενός βιβλίου με πρωταγωνιστές μερικά από τα πιο μυστικά έργα της εταιρείας. Και συστήνεται υπό την ονομασία Vision RS2.00 και συγκεκριμένα ως ένα όχημα που μπορεί να οδηγηθεί στον ψηφιακό κόσμο των video games.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, αναβιώνει ως αμιγώς ηλεκτρικό και με φουτουριστική εμφάνιση, χωρίς όμως να απουσιάζουν και κάποιες ρετρό αναφορές, όπως ο αεραγωγός στο καπό, οι στρογγυλοί προβολείς και τα Hella φώτα ομίχλης στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Advertisement

Και κάπου εδώ σταματούν οι ομοιότητες. Η οροφή έχει έντονα τοξωτό σχήμα, οι ζάντες φέρουν ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις και τα φτερά είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», συνθέτοντας μια ριζοσπαστική εικόνα.

Όπως είναι κατανοητό, το Vision RS2.00 δεν προβλέπεται να περάσει τη γραμμή συναρμολόγησης, μιας και συνιστά μια σχεδιαστική σπουδή.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 155 PS 7DCT
Ford Ranger: Νέα αξεσουάρ εκτός δρόμου
Παιχνίδια στην άμμο με το Ford Bronco Raptor (+video)