Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 500άρακι πάρκαρε σε ταχυφορτιστή 300 kW – Πόσο είναι το πρόστιμο;

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 500άρακι πάρκαρε σε ταχυφορτιστή 300 kW – Πόσο είναι το πρόστιμο;

ΝΕΑ

Το 500άρακι πάρκαρε σε ταχυφορτιστή 300 kW – Πόσο είναι το πρόστιμο;

ΝΕΑ

Ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος για όσους παρκάρουν τα οχήματα με θερμικούς κινητήρες σε θέσεις που είναι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη οδικής παιδείας είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι ισχύει στην Ελλάδα. Το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά, αρκεί να κυκλοφορήσουμε ελάχιστα στο δρόμο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που ορισμένοι οδηγοί δεν νοιάζονται καθόλου για τους γύρω τους, αρκεί οι ίδιοι να κάνουν τη δουλειά τους.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το newsauto ο οδηγός ενός Fiat 500 με θερμικό κινητήρα έχει παρκάρει σε σημείο που είναι μόνο για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο συγκεκριμένος φορτιστής δεν είναι απλός φορτιστής αλλά από τους ταχύτερους που υπάρχουν στην Ελλάδα με ταχύτητες φόρτισης που αγγίζουν τα 300 kW. Σε αυτούς κάνουν συνήθως χρήση όσοι θέλουν να φορτίσουν πάρα πολύ γρήγορα και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.

Advertisement
Advertisement

Ποιο είναι το πρόστιμο;

Δυστυχώς, όμως, ο ανίδεος οδηγός απλά βρήκε χώρο και πάρκαρε χωρίς να ενδιαφέρεται για τους χρήστες τέτοιων αυτοκινήτων αλλά και χωρίς προφανώς να γνωρίζει τη νομοθεσία. Το σίγουρο είναι πως αν ο ίδιος είχε μπλοκαριστεί σε ένα πρατήριο και δεν μπορούσε να φουλάρει με βενζίνη γιατί θα τον είχε κλείσει ένα άλλο όχημα, θα έφερνε τα πάνω κάτω…

Σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή κατάληψης θέσης φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, ο ΚΟΚ προβλέπει ποινές . Αυτές αφορούν παράβαση για παράνομη στάση – στάθμευση, η οποία μεταφράζεται σε 40 ευρώ αλλά συνοδεύεται με αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το high-tech σόου της Tesla για τα Χριστούγεννα (+video)
Όλα γίνονται ηλεκτρικά, η Porsche 911 επιμένει κλασικά!
Επίσημο: Οι Κινέζοι της BYD φτιάχνουν εργοστάσιo στην Ευρώπη