Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Fiat Centoventi θα είναι το νέο Panda

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Fiat Centoventi θα είναι το νέο Panda

ΝΕΑ

To Fiat Centoventi θα είναι το νέο Panda

ΝΕΑ

Από τη Fiat, η επικαιρότητα είναι αρκετά έντονη τις τελευταίες μέρες. Το ηλεκτρικό Centoventi, θα έρθει να πάρει τη θέση του Panda στη γκάμα και να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση δίπλα στο 500e.

Advertisement
Advertisement

Το είδαμε ως πρωτότυπο στην Έκθεση της Γενεύης το 2019 και τώρα, οι τελευταίες ειδήσεις από το «μέτωπο» της Fiat, κάνουν λόγο για συνέχιση της εξέλιξής του για να αποτελέσει την εναλλακτική ηλεκτρική πρόταση στο 500e αλλά και για να πάρει τη θέση του Panda στην ανανεωμένη γκάμα της Ιταλικής εταιρείας. Το αμάξωμα του Centoventi, έχει την boxy αισθητική του Panda, με πόρτες για τους επιβάτες που ανοίγουν «ανάποδα» (suicide doors- κάτι που δύσκολα θα περάσει και στο μοντέλο παραγωγής) και μια ευχάριστη διάθεση που τονίζεται από τους χρωματικούς συνδυασμούς και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Πέραν αυτών που ήταν χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου και δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής του μοντέλου, αξίζει να κρατήσουμε την crossover αισθητική του αυτοκινήτου που μάλλον θα είναι και ένα από τα στοιχεία διαφοροποίησης μέσα στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Fiat. Ο Olivier Francois ο Πρόεδρος της Fiat για την παγκόσμια αγορά, αναφέρει πως οι απαραίτητες εργασίες προχωρούν σταθερά προς την κατεύθυνση της προώθησης του αυτοκινήτου για παραγωγή.

Κοιτώντας το Centoventi, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι μια φουτουριστική εξέλιξη του Panda σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική του. Στο Centoventi, θα χρησιμοποιηθεί η ίδια πλατφόρμα και το lay out των μηχανικών μερών που θα δούμε άμεσα στο 500e, μια και είναι λογικό –όπως τόνισε άλλωστε και ο Francois- να χρησιμοποιηθεί η ίδια βάση για περισσότερα από ένα μοντέλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η αισθητική και η διαμόρφωση του εσωτερικού, με το ταμπλό να έχει ήδη κρατήσει μεγάλο μερίδιο της προσοχής του κοινού. Τόσο η διαμόρφωση της όψης που «απέναντι» στους επιβάτες, όσο και στο πάνω μέρος του με τους πολλούς χώρους για αντικείμενα, το ταμπλό του Centoventi είναι ένα δείγμα της δυναμικής που θα έχει το νέο αυτοκίνητο, προτείνοντας αντισυμβατικές λύσεις για τις καθημερινές ανάγκες.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του πρωτοτύπου στη Γενεύη του 2019, το Centoventi είχε πίσω του μια ολόκληρη φιλοσοφία για την ηλεκτροκίνηση, με απόλυτο highlight τη δυνατότητα που θέλει να προσφέρει η Fiat στους πελάτες της με τα ηλεκτρικά (και δη, με το νέο Centoventi) να επισκέπτονται κάποιο dealer για να αλλάξουν την «άδεια» μπαταρία του αυτοκινήτου τους, με μια φορτισμένη. Μια διαδικασία που έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο το πρωτότυπο, προβλεπόταν να διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά, με κόστος ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό που θα πλήρωνε κάποιος για να φορτίσει τη μπαταρία στο σπίτι του.

Advertisement