Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Renault Megane θα έχει crossover εκδοχή

Ελλάδα 10:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Renault Megane θα έχει crossover εκδοχή

ΝΕΑ

Το επόμενο Renault Megane θα έχει crossover εκδοχή

ΝΕΑ

Η τρέλα των crossover έχει σκοτώσει πολλά αυτοκίνητα μέχρι τώρα, φήμες αναφέρουν τελευταία πως το Renault Megane θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο θύμα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, μια νέα αναφορά από το Reuters αποκαλύπτει πως ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Luca de Meo θέλει να κρατήσει το Megane στη ζωή. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το μεγάλο στέλεχος της φίρμας επιθυμεί να κάνει το Megane «πυλώνα των μελλοντικών εξελίξεων στο πολυπόθητο C-segment».

Αυτά είναι καθησυχαστικά νέα για τους πιστούς του Megane, αλλά το δημοφιλές μοντέλο θα μπορούσε να δεχτεί πολλές αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο de Meo προβλέπει μια έκδοση crossover για το Megane της επόμενης γενιάς.

Αυτό σημαίνει ότι παραμένει ασαφές το τι ακριβώς θα συμβεί, αλλά είναι πιθανό η Renault να προσφέρει μια πιο ψηλή έκδοση στο ίδιο πνεύμα με το Ford Focus Active. Εάν η εταιρεία επρόκειτο να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, η έκδοση πιθανότατα θα είχε πλαστική επένδυση αμαξώματος περιμετρικά και αυξημένο ύψος από το έδαφος για να μοιάζει περισσότερο με crossover.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, είναι επίσης πιθανό το μοντέλο να είναι ένα crossover με την παραδοσιακή έννοια και να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που θα υποστηρίζει το επόμενο Megane. Μία πηγή υπαινίχθηκε αυτήν την πιθανότητα καθώς είπε ότι «ο Luca de Meo θέλει να αναπτύξει ελαφρώς διαφορετικές σιλουέτες για να προσθέσει αξία στο προϊόν».

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη αφού η εταιρεία διεξάγει πολλές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον και τα πλάνα της διαφοροποιούνται διαρκώς. Τούτου λεχθέντος, δεν ξέχασαν να τονίσουν πως «τα πράγματα κινούνται σαφώς προς μια έκδοση crossover» του επόμενου Megane.

Advertisement

Ο απώτερος στόχος της φημολογούμενης αλλαγής θα ήταν η προσθήκη μιας πιο κερδοφόρας έκδοσης για την ενίσχυση των πωλήσεων του Megane. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Carsalesbase, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Megane έχουν μειωθεί επί τρία συνεχόμενα έτη. Πέρυσι, η εταιρεία πούλησε μόνο 129.222 μονάδες στην Ευρώπη, δηλαδή σχεδόν 50% πτώση από τις 270.381 μονάδες που πωλήθηκαν το 2010.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Δοκιμή: Renault Megane 1,3 TCe 140 Dynamic

Με υβριδική τεχνολογία το ανανεωμένο Renault Megane (+Video)

Δοκιμή: Renault Megane 1.3 TCe 140 PS Vs VW Golf 1.5 TSI 130 PS

Advertisement