Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Renault Clio θα έχει και SUV έκδοση

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Renault Clio θα έχει και SUV έκδοση

ΝΕΑ

Το επόμενο Renault Clio θα έχει και SUV έκδοση

ΝΕΑ

Οι πηγές μας μας λένε ότι αυτό εδώ δεν είναι απλώς μια έκδοση του Renault Clio με μπόι από crossover. Αυτό το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί λογικά κάτω από το Captur και θα χτυπήσει απευθείας στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως ο άμεσος ανταγωνιστής, το Ford Fiesta Active.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά για τη νέα προσπάθεια, εκτός από το ότι φαίνεται να είναι ένα τυπικό Clio με λίγο περισσότερη απόσταση από το έδαφος. Τα δύο αυτοκίνητα που εξετάστηκαν σήμερα είναι ακόμη καλυμμένα με καμουφλάζ, αλλά μπορούμε να δούμε αρκετά για να αναγνωρίσουμε εύκολα το εμπορικό σήμα της Renault. Λιγότερο προφανές είναι τι συμβαίνει στις πίσω πόρτες – το τρέχον Captur διατηρεί μια ευθεία γραμμή, ενώ του Clio στρέφεται προς τα πάνω. Υπάρχουν παχιά καλύμματα πάνω από το πρωταρχικό αυτοκίνητο δοκιμής που καταγράψαμε στη φωτογραφική μηχανή, αλλά κοιτάζοντας προσεκτικά το δεύτερο αυτοκίνητο στις φωτογραφίες δίπλα-δίπλα μπορούμε σχεδόν να δούμε μια στροφή προς τα πάνω στο πίσω παράθυρο.

Θα μπορούσε να υπάρξει λίγο μεγαλύτερο ύψος προς τα πίσω για κάποιο πρόσθετο χώρο, αλλά αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι ένα τέχνασμα της εκτεταμένης επικάλυψης. Μπορούμε εύκολα να δούμε την απόσταση από το έδαφος και η πρόσοψη φαίνεται να έχει κάποια προστιθέμενη ποσότητα σε σύγκριση με το Clio. Πίσω από αυτά, αναμένουμε ότι το crossover θα μεταφέρει το τρέχον σύστημα μετάδοσης του Clio. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι μόνο προσθιοκίνητο, με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο είτε με 4κύλινδρο ντίζελ. Τα δυο σύνολα θα συνδυάζονται με αυτόματα ή χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη μας παρατήρηση αναφέρει πως είμαστε μπροστά στον πειρασμό να πούμε πως το νέο crossover γαλλική φίρμας θα εμφανιστεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος, αλλά με την ακόρεστη όρεξη του κόσμου για τα SUV, η Renault θα μπορούσε να μας εκπλήξει μέσα σε λίγες εβδομάδες στο Motor Show του Παρισιού.

Renault-clio-suv-spy-tsiro-640