Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Android Auto θα μαθαίνει τις συνήθειές σου

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Android Auto θα μαθαίνει τις συνήθειές σου

ΝΕΑ

Το επόμενο Android Auto θα μαθαίνει τις συνήθειές σου

ΝΕΑ

Η Google ετοιμάζει τη δική της απάντηση στα λογισμικά infotainment αυτοκινήτου με το ανανεωμένο Android Auto να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη.

Advertisement
Advertisement

Η Google συνεχίζει ακάθεκτη να εξελίσσει το σύστημα Android Auto βάζοντας πλέον στο παιχνίδι και την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τον κολοσσό της τεχνολογίας το επόμενο σύστημα θα είναι τόσο έξυπνο που θα είναι σαν ο οδηγός να έχει δίπλα του συνεχώς έναν βοηθό που θα κάνει τις περισσότερες δουλειές για εκείνον.

Δυνατό σημείο του νέου Android Auto είναι το σύστημα συντόμευσης των μηνυμάτων ή των συνομιλιών που έχει ο οδηγός. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια μεγάλη συνομιλία ή ένα μεγάλο κείμενο που απευθύνεται στον οδηγό το σύστημα θα μπορεί να δώσει μια περίληψη του κειμένου ή της συνομιλίας για να διευκολύνει τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι ότι το Android Auto θα μπορεί να απαντήσει σε κάποια ερώτηση μόνο του χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, αν κάποιος ρωτήσει σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τι ώρα θα φτάσει στον προορισμό του, το σύστημα θα απαντήσει εκ μέρους του οδηγού αντλώντας πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης Google Maps.

Η Google επίσης αναφέρει ότι η γραφική απεικόνιση του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου θα είναι προσαρμοσμένη στην κάθε συσκευή, τοποθετώντας ακόμα και την εικόνα που έχει ο χρήστης στο τηλέφωνό του. Το νέο Android Auto λοιπόν θα έχει το πλεονέκτημα να απασχολεί τον οδηγό όσο το δυνατόν λιγότερο επιτρέποντας του να οδηγεί χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Amazon Alexa και Google
Η Google κατακτά και τα ηλεκτρικά (+video)
Αλλαξαν οι χάρτες της Google

Advertisement