Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό Nissan R390 GT1 στη Villa d’Este

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εντυπωσιακό Nissan R390 GT1 στη Villa d’Este

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό Nissan R390 GT1 στη Villa d’Este

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αγωνιστικά πρωτότυπα της δεκαετίας του ’90 έκανε την εμφάνισή του στο φετινό Concorso d’Eleganza που διεξήχθη στην Villa d’Este.

Advertisement
Advertisement

Πέραν των μοναδικών και φυσικά πανάκριβων τετράτροχων οχημάτων που πήραν μέρος στον φημισμένο διαγωνισμό ομορφιάς, το ενδιαφέρον μας τράβηξε και το Nissan R390 GT1, το πρωτότυπο μοντέλο που συμμετείχε στις 24 ώρες του Le Mans το 1998.

Ιδιοκτήτης της έκδοσης δρόμου του πανέμορφου μοντέλου είναι ο παλαίμαχος πιλότος της F1, Èrik Comas, που έγινε γνωστός όχι τόσο από την σύντομη καριέρα του στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όσο για το τρομακτικό ατύχημα που είχε το 1992 στην πίστα του Spa-Francochamps. Τότε που κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμαστικών του Βελγικού Γκραν Πρι το μονοθέσιο της Ligier προσέκρουσε στον τοίχο με αποτέλεσμα να διαλυθεί.

Advertisement
Advertisement

Και εδώ εμπλέκεται ο αείμνηστος Ayrton Senna, ο οποίος είδε την σοβαρότητα της κατάστασης του Comas, σταμάτησε το μονοθέσιό του και έτρεξε να σβήσει τον κινητήρα της Ligier, που συνέχιζε να λειτουργεί στο όριο των στροφών του με κίνδυνο να εκραγεί. Ο Γάλλος οδηγός δήλωσε αργότερα ότι πιθανότατα ο Senna έσωσε τη ζωή του.

To ιαπωνικό κεντρομήχανο «τέρας» που έκανε την εμφάνισή του στο φετινό Concorso d’Eleganza έχει ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά με το αγωνιστικό μοντέλο, όπως το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο. Παράλληλα, διατηρεί το V8 μοτέρ VRH35L των 3,5 λίτρων, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Tom Walkinshaw Racing. Χάρη στους δύο υπερσυμπιεστές η ισχύς του να φτάνει τους 558 ίππους και τα 637 Nm. Ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων είναι υπεύθυνο για την μετάδοση της δύναμης στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυρίαρχη θέση έχει το κεντρικά τοποθετημένο αγωνιστικό κάθισμα, ενώ δεν λείπουν και οι επενδύσεις από αλκαντάρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Ετοιμάζεται το δεύτερο «κομμάτι»
To υβριδικό πρωτότυπο της Austro Daimler «λάμπει» στο Concorso d’Eleganza (video)
Βρεθήκαμε στο Concours d’Elegance-Villa d’Este 2019