Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το εκκεντρικής σχεδίασης ηλεκτρικό crossover Alpha Jax (video)

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εκκεντρικής σχεδίασης ηλεκτρικό crossover Alpha Jax (video)

Mobility

Το εκκεντρικής σχεδίασης ηλεκτρικό crossover Alpha Jax (video)

Mobility

Η αμερικάνικη εταιρεία Alpha Motor μας παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα Alpha Jax, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας.

Advertisement
Advertisement

Και επειδή όλοι οι κατασκευαστές οφείλουν να έχουν ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων στη γκάμα τους, έτσι και η φίρμα από την Καλιφόρνια αποφάσισε να κατασκευάσει την «off-road» εκδοχή του κουπέ μοντέλου Ace, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Το νέο μοντέλο έχει τον ευφάνταστο τίτλο Jax που αποκωδικοποιείται ως «Junior All-terrain Crossover», ενώ αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι το μοναδικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας αμάξωμα. Και εδώ είναι εμφανείς οι ρετρό εμπνεύσεις, που συνδυάζονται με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, όπως η κάθετη εμπρός μάσκα που φιλοξενεί τα LED φωτιστικά σώματα ή τα τονισμένα φτερά που μπορούν να φιλοξενήσουν τροχούς μέχρι και 19 ίντσες, τοποθετημένους σε εκτός δρόμου ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, το Jax διαθέτει κρυμμένες στο αμάξωμα χειρολαβές, suicide πόρτες, ενώ όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής τα στοιχεία που παρατηρούμε στις φωτογραφίες, όπως η μπάρα φώτων της οροφής, η σχάρα μεταφοράς αντικειμένων και οι πρόσθετοι προβολείς δεν θα περιλαμβάνονται στην έκδοση παραγωγής. Το εσωτερικό του Alpha Jax είναι λιτό και απέριττο, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ η πλευστή κεντρική οθόνη περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment.

Advertisement

Κάτω από το ιδιαίτερο αμάξωμα το Jax θα εφοδιάζεται είτε με έναν, είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες που στην προκειμένη περίπτωση θα προσφέρουν έξυπνη τετρακίνηση. Και στις δύο εκδόσεις θα υπάρχει μία συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου με ενεργειακή απόδοση 75 kWh, που σε πλήρη φόρτιση θα προσφέρει αυτονομία 402 χλμ., ενώ η διαδικασία για τα πρώτα 96 χλμ./ώρα από στάση θα επιτυγχάνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα. Τέλος, άγνωστο παραμένει το πότε το Alpha Jax θα λανσαριστεί επισήμως, με την τιμή του να ξεκινά κάτω από τις 32.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Οδοιπορικό του Newsauto στα χιονισμένα Βόρεια Προάστια
Ο μικρός αριθμός σταθμών φόρτισης «φρενάρει» την ηλεκτροκίνηση!
Οδήγηση σε χιόνι και πάγο: Δε φοβόμαστε εφόσον γνωρίζουμε

 

Advertisement