Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To E-Legend EL1 σε drift… mood (+ video)

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To E-Legend EL1 σε drift… mood (+ video)

ΝΕΑ

To E-Legend EL1 σε drift… mood (+ video)

ΝΕΑ

Η E-Legend εξέλιξε περισσότερο το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο EL1 και έχει αρχίσει δοκιμές για τη ρύθμιση του οχήματος ενόψει της παραγωγής του.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική, νεοφυής εταιρεία E-Legend A.G. παρουσίασε το 2021 το EL1, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο για να τιμήσει τα 40 χρόνια από την παρουσίαση του Audi Sport quattro (S1).

Το EL1 είχε πολλά στοιχεία που παρέπεμπαν στο εμβληματικό μοντέλο της Audi, όπως το σχήμα του αμαξώματος και το σχετικά μικρό μήκος και μεταξόνιο, παραπέμποντας στο S1. Οι διαστάσεις του είναι 4.155 χλστμ. και 2.445 χλστμ., αντίστοιχα.

Το αυτοκίνητο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο εμπρός αποδίδει 204 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm. Ο πίσω αποδίδει 612 ίππους και μέγιστη ροπή 1.100 Nm. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του EL1 φτάνει τους 816 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης του EL1 το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2024. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε το πλαίσιο του οχήματος, καθώς δεν υπάρχει το αμάξωμά, όπως και τη δυνατότητα να πλαγιολισθαίνει κάνοντας διαρκώς drift.

Όπως έχουν ανακοινώσει η E-Legend, το EL1 διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 80 kWh. Διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW και δύναται να φορτίσει σε παροχή ισχύος έως 200 kW.

Advertisement

Το βάρος του EL1 είναι 1.790 κιλά, χωρίς οδηγό και αποσκευές. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, από τα 0-200 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τέλος, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει το αυτοκίνητο σε 30 μονάδες και η τιμή καθενός από αυτά θα είναι 890.000 ευρώ προ φόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
E-Legend EL1 στο Μόναχο με έμπνευση από το θρυλικό Audi Quattro
Πως οδηγείται γρήγορα ένα Audi Sport Quattro S1 Evolution 2; (+video)
Μια replica του Audi Sport Quattro που αξίζει να ακούσεις! (+video)

Advertisement