Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την απίστευτη εξέλιξη των Audi μέσα σε έναν αιώνα! (+video)

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε την απίστευτη εξέλιξη των Audi μέσα σε έναν αιώνα! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε την απίστευτη εξέλιξη των Audi μέσα σε έναν αιώνα! (+video)

ΝΕΑ

H γερμανική εταιρία έχει πίσω της μία μεγάλη ιστορία. Και το σύντομο video με όλα τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μας δείχνει την εξέλιξή τους.

Advertisement
Advertisement

Η Audi, που σήμερα αποτελεί μέλος του ομίλου VW είναι μία εταιρία με μεγάλη παράδοση και φήμη για την διάθεσή της να βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία της κάθε εποχής.

Το όνομα Audi βασίζεται στη λατινική μετάφραση του επωνύμου του ιδρυτή August Horch, που είναι η ίδια η γερμανική λέξη για το “ακούστε!”. Η έδρα της Audi βρίσκεται στο Ίνγκολσταντ της Γερμανίας.

Στις 16 Ιουλίου 1909 ο πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας August Horch ίδρυσε τη August Horch Automobilwerke GmbH στη Γερμανία. Λίγο καιρό αργότερα μετονόμασε την εταιρεία από τη λατινική μετάφραση του επωνύμου του – κάνοντάς την Audi Automobilwerke.

Advertisement
Advertisement

Το 1932, η Audi συγχωνεύτηκε με τις Horch, DKW και Wanderer, για να σχηματίσει την Auto Union AG. Οι τέσσερις δακτύλιοι του σήματος της Audi συμβολίζουν τις μάρκες Audi, DKW, Horch και Wanderer.

Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Auto Union AG χρησιμοποιούσε τους τέσσερις συνδεδεμένους δακτυλίους, μόνο στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Auto Union εκείνη την περίοδο. Οι εταιρείες-μέλη χρησιμοποιούσαν τα δικά τους ονόματα και εμβλήματα.

Η Auto Union GmbH ιδρύθηκε στο Ίνγκολσταντ στις 3 Σεπτεμβρίου 1949 μετά από μια σειρά αλλαγών καθώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε στο τέλος του.

Advertisement

Η Daimler-Benz AG απέκτησε την πλειοψηφία και τελικά τις υπόλοιπες μετοχές της Auto Union GmbH στις 24 Απριλίου 1958.

Από την ημερομηνία αυτή μέχρι το τέλος του 1965, η Auto Union ήταν πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική του ομίλου Daimler με έδρα τη Στουτγάρδη.

Advertisement

Η Volkswagenwerk AG απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Auto Union GmbH τον Δεκέμβριο του 1964, με την Audi να γίνεται πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της VW από τα τέλη του 1966.

Τον Μάρτιο του 1969, η NSU Motorenwerke AG, η οποία μόλις είχε εξαγοραστεί από τη VW, και η Auto Union GmbH με έδρα το Ίνγκολσταντ συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν την Audi NSU Auto Union AG.

Τον Μάρτιο του 1980, ένα τετρακίνητο σπορ κουπέ παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Audi Quattro ήταν το πρώτο όχημα υψηλών επιδόσεων με τετρακίνηση. Αυτή η έννοια της κίνησης είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως μόνο σε φορτηγά και οχήματα εκτός δρόμου.

Advertisement

Το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης του Audi Quattro γνώρισε παγκόσμια επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και σταδιακά βρήκε το δρόμο του σε ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων της Audi.

Τον Ιανουάριο του 1985, η Audi NSU Auto Union AG μετονομάστηκε σε AUDI AG. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της από το Ίνγκολσταντ. Από τότε τα αυτοκίνητα και η εταιρεία είχαν το ίδιο όνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q8 & SQ8: Ανανέωση για τη ναυαρχίδα της Audi
Φουλ της τεχνολογίας για το νέο Audi Q6 E-Tron
To Audi S1 Hoonitron του Κεν Μπλοκ είναι όπλο και στην ευθεία (+video)