Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Dallara Stradale σε μία μοναδική έκδοση

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Dallara Stradale σε μία μοναδική έκδοση

ΝΕΑ

Το Dallara Stradale σε μία μοναδική έκδοση

ΝΕΑ

Το ιταλικό supercar Dallara Stradale με τις ευλογίες της Garage Italia Customs τιμά την ακροβατική αεροπορική ομάδα Frecce Tricolori.

Advertisement
Advertisement

Οι επιθυμίες ενός τυχερού και σαφώς οικονομικά ανεξάρτητου κατόχου ενός Dallara Stradale για να κάνει το αυτοκίνητό του ακόμα πιο ξεχωριστό, πήραν σάρκα και οστά, χάρη στις ανεξάντλητες δημιουργικές ιδέες που προσφέρει η εταιρεία του εκκεντρικού Lapo Elkann, Garage Italia.

Πιο συγκεκριμένα, για το Stradale αυτό που πρότειναν οι άνθρωποι του ατελιέ ήταν η αλλαγή εμφάνισης, σκεπτόμενοι καταρχήν έναν τρόπο για να τιμήσουν το αεροσκάφος Fiat G.91, το οποίο αποτέλεσε από το 1963 έως το 1982 αναπόσπαστο κομμάτι της ακροβατικής ομάδας «Frecce Tricolori» της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια παρουσίας.

Advertisement
Advertisement

Ο εξωτερικός χρωματισμός του Dallara Stradale «PAN LX Anniversary» αποτελεί ουσιαστικά και το βασικό σημείο διαφοροποίησης, καθώς το αμάξωμα είναι βαμμένο στο αντίστοιχο χρώμα του αεροσκάφους, ένα ιδιαίτερο μπλε σε ματ απόχρωση. Επίσης δεν λείπουν οι πορτοκαλί λεπτομέρειες στον εμπρός προφυλακτήρα, όπως και η τριχρωμία της ιταλικής σημαίας στα πλαϊνά. Να θυμίσουμε ότι το 2010 και η Pagani είχε δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μοντέλο, το Zonda Tricolore, θέλοντας να τιμήσει τα 50 χρόνια ύπαρξης των Frecce Tricolori.

Advertisement

To Dallara Stradale αποτελεί το πρώτο μοντέλο δρόμου της ιταλικής εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1972 από τον πρώην μηχανικό της Ferrari, Gian Paolo Dallara. Διαθέτει τον προερχόμενο από τη Ford υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα EcoBoost 2,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 855 κιλών, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές (0-100 χλμ./ώρα σε 3,25 δευτερόλεπτα, τελική 280 χλμ./ώρα).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

Advertisement

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel