Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor E-Hybrid είναι ετοιμοπαράδοτο!

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το CUPRA Formentor E-Hybrid είναι ετοιμοπαράδοτο!

ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor E-Hybrid είναι ετοιμοπαράδοτο!

ΝΕΑ

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς αλλά και στην υψηλή ζήτηση που υπάρχει για το δημοφιλές crossover, η ελληνική αντιπροσωπεία της CUPRA ανακοινώνει ότι το plug-in υβριδικό Formentor είναι πλέον ετοιμοπαράδοτο.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο προηγμένο και αποδοτικό υβριδικό plug-in υβριδικό σύστημα με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες, το CUPRA Formentor διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο του ιδανικού απέναντι στον crossover ανταγωνισμό.

Η CUPRA από την πρώτη στιγμή άνοιξε τα φτερά της και έχει επικεντρωθεί στο να δημιουργήσει μοντέλα με έντονα οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, όντας με ισχυρές δόσεις οδηγικής απόλαυσης σε συνδυασμό με τη σχεδιαστική πρωτοτυπία και το δυναμικό στιλ.

Τρανό παράδειγμα της δυναμικής που δείχνει η Cupra είναι το Formentor VZ E-Hybrid. H συγκεκριμένη έκδοση συνδυάζει όλα τα θετικά στοιχεία της συμβατικής, μη υβριδικής, όπως την άνεση των επιβατών και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, διακατέχεται από τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, χάρη στο χαμηλό κόστος χρήσης που συνεπάγεται η υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Οπτικά, το plug-in υβριδικό Formentor ξεχωρίζει με το δυναμικό του αμάξωμα, την εικόνα του οποίου ολοκληρώνουν οι ιδιαίτερης σχεδίασης ζάντες, που στην προκειμένη περίπτωση είναι 19 ίντσες, οι «μπρονζέ» τετραπλές απολήξεις και οι ευμεγέθεις δαγκάνες των εμπρός δισκόφρενων.

Advertisement

Η ουσία και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται κάτω από το αισθητικά άρτιο αμάξωμα και αφορά το plug-in υβριδικό σύστημα. Στη συγκεκριμένη έκδοση οι μηχανικοί της CUPRA έχουν συνδυάσει τον τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με απόδοση 150 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (116 PS), ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στο θερμικό σύνολο και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) των 6 σχέσεων.

Advertisement

Ανάλογα την έκδοση, το CUPRA Formentor e-Hybrid αποδίδει είτε 204 ίππους και 350 Nm είτε 245 ίππους (στην έκδοση VZ) και 400 Nm. Η μετάδοση και στις δύο περιπτώσεις γίνεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Τα παραπάνω νούμερα εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 και 7,0 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 205 και 210 χλμ./ώρα, αντίστοιχα).

Το Formentor E-Hybrid διαθέτει μπαταρία ιόντων-λιθίου, που βρίσκεται τοποθετημένη χαμηλά στο δάπεδο, με ενεργειακή χωρητικότητα 12,8 kWh που του εξασφαλίζει μία ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 χιλιομέτρων και με ταχύτητες μέχρι και 135 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ο υβριδικός αυτός συνδυασμός είναι που κάνει την μείωση του κόστους μετακίνησης ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αλλά και… συμφέρουσα, ξεκινώντας από την απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα μόλις 26 γρ./χλμ.

Οι χρόνοι φόρτισης διαφέρουν ανάλογα την παροχή: σε απλή οικιακή πρίζα απαιτούνται 5 ώρες, η διάρκεια πέφτει στις 3,5 ώρες με χρήση wallbox, ενώ η μπαταρία συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.

Τα θετικά στοιχεία συνεχίζονται και στο εσωτερικό. Η θέση οδήγησης είναι μία από τις κορυφαίες της κατηγορίας, ενώ η ποιότητα κατασκευής και υλικών δίνει την αίσθηση ενός premium μοντέλου μεγαλύτερης  κατηγορίας.

Ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι επίσης η εξαιρετική ποιότητα κύλισης, με τη σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση που προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ σημαντικό ρόλο στην ασφαλή οδική συμπεριφορά παίζει και το στάνταρ ηλεκτρονικό διαφορικό XDS.

Με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού αλλά και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την άνεση, την ασφάλεια και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, το νέο CUPRA Formentor E-Hybrid είναι ετοιμοπαράδοτο στην ελληνική αγορά, αποτελώντας μία από τις επιλογές στα C-SUV για αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν ένα σπορτίφ και πλήρως εξοπλισμένο μοντέλο.

Το CUPRA Formentor e-Hybrid έχει κατακτήσει τους δύο τελευταίους μήνες τη 1η θέση στις εταιρικές πωλήσεις της κατηγορίας των plug-in υβριδικών στην ελληνική αγορά. Και αυτό, γιατί έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των οδηγών, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα compact crossover της αγοράς.