Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Corso California RT ρωτάει πόσα g αντέχεις

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Corso California RT ρωτάει πόσα g αντέχεις

ΝΕΑ

Το Corso California RT ρωτάει πόσα g αντέχεις

ΝΕΑ

Το Corso California RT είναι ένα «ανεστραμμένο trike», με δύο τροχούς εμπρός, κινητήρα από Suzuki Hayabusa με 200 ίππους και βάρος κοντά στα 450 κιλά που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Είναι όσο τολμηρό φαίνεται και ζητάει από τον οδηγό του ανάλογη αντιμετώπιση, με τον κόφτη στο στροφόμετρο να βρίσκεται στις 11.000 σ.α.λ.

Η Corso Concept με έδρα το Michigan των ΗΠΑ, σχεδίασε και κατασκεύασε το California RT (ανεστραμμένο TR– για Trike που για την αμερικάνικη κουλτούρα, είναι οι τρίκυκλες μοτοσικλέτες με τους δύο τροχούς πίσω) στα πρότυπα του Polaris Slingshot. Η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη επιλογή, κρύβεται στην Αμερικάνικη νομοθεσία που κάθε τρίκυκλο το κατατάσσει στις μοτοσικλέτες και δεν έχει την υποχρέωση να διαθέτει συγκεκριμένης διάστασης προφυλακτήρες και παρμπρίζ.

Όπως μπορείτε να δείτε είναι ένα μικρό μονοθέσιο με αμάξωμα από ανθρακόνημα γεγονός που βοηθάει στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα- περίπου 450 κιλά. Η ισχύς των 200 ίππων προέρχεται από έναν κινητήρα Suzuki Hayabusa 1,3 λίτρων που έχει δυνατότητα να στροφάρει έως τις 11.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων του Corso California είναι σειριακό και βοηθάει στο να έχει ο οδηγός τη δυνατότερη εμπειρία οδήγησης σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η Corso Concept θέλει να κατασκευάζει έως 5 California το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να το παίρνουν είτε ως κιτ για συναρμολόγηση στο σπίτι, είτε έτοιμο για να το οδηγήσει κανείς απευθείας. Στην πρώτη περίπτωση η τιμή του είναι 43.100 ευρώ, ενώ στη δεύτερη είναι λίγο πάνω από τις 60.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα άλογα βγάζει το νέο Suzuki Hayabusa Gen3; (+video)
Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού
Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement