Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το compact SUV της Hyundai επιστρέφει ως Tucson

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το compact SUV της Hyundai επιστρέφει ως Tucson

ΝΕΑ

Το compact SUV της Hyundai επιστρέφει ως Tucson

ΝΕΑ

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2016 θα αφιχθεί στην Ελλάδα το νέο SUV της Hyundai. Το όνομα ix35 αποτελεί παρελθόν και στην οικογένεια της κορεάτικης μάρκας επανέρχεται αυτό του Tucson. Το μήκους 4,47 m. όχημα ελεύθερου χρόνου κατασκευάζεται στο Νοσοβίτσε της Τσεχίας και προσφέρεται τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο σύνολα βενζίνης και τρία πετρελαίου. Πρόκειται καταρχάς για τον ατμοσφαιρικό 1.6 GDI με ισχύ 132 PS και τον turbo 1.6 T-GDI, απόδοσης 177 PS. Πιο δημοφιλής diesel είναι ο 1.7 με 116 PS, ενώ μεγαλύτερη ισχύ χαρίζει ο 2λιτρος, σε εκδόσεις με 136 και 187 PS. Ο turbo βενζινοκινητήρας και ο 2.0 diesel μπορούν να συνδυαστούν και με την τετρακίνηση της Hyundai. Οι εκπομπές ρύπων είναι από 119 g/km για τον 1.7 diesel έως 177 g/km για τον 1.6 turbo και μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Υπό φυσιολογικές συνθήκες όλη η ροπή περνά στους εμπρόσθιους τροχούς (για εξοικονόμηση καυσίμου), ενώ ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών έως το 40% στέλνεται στους πίσω. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα Lock, για 50/50 και πέρασμα από δύσκολα σημεία με χαμηλή ταχύτητα.

Το Tucson θα συνοδεύεται βέβαια από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση της Hyundai (χωρίς όριο km), ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε και τις τιμές πώλησής του στην ελληνική αγορά.