Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το χθες και το αύριο της Pirelli

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το χθες και το αύριο της Pirelli

ΝΕΑ

Το χθες και το αύριο της Pirelli

ΝΕΑ

Η ιστορία της Pirelli ταυτίζεται με την ιστορία της βιομηχανίας ελαστικών. Ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1872, από τον Τζιοβάνι Μπατίστα Pirelli ένα 24χρονο μηχανικό, με κύρια απασχόληση την παραγωγή ειδών από καουτσούκ. Από τότε αναπτύχθηκε, γιγαντώθηκε και οι αριθμοί που ακολουθούν το καταδεικνύουν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanAuto)

Σήμερα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και περισσότερα από 37.500 άτομα ανθρώπινο δυναμικό. Μέσω των 20 εργοστασίων της που βρίσκονται σε 14 χώρες και 4 ηπείρους.

Geneva13-StandPirelli-a640

Advertisement
Advertisement

Η συνεχής έρευνα και η ανάπτυξη έχουν επιτρέψει στην Pirelli να επιβιώσει και να αναπτυχθεί για πάνω από 143 χρόνια. Στην ιταλική εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 1.400 μηχανικοί και ειδικοί σε 10 κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, σε δεκάδες έργα με πολλαπλές εφαρμογές: νέα υλικά, πρωτοποριακά σχέδια, αποτελεσματικές διαδικασίες και μείωση της κατανάλωσης. Υποστηρίζονται από έγκριτα διεθνή πανεπιστήμια και εταιρείες προμηθευτών και πελατών περιλαμβανομένων κατασκευαστών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Geneva13-StandPirelli-b640tall

Η Pirelli εκδίδει σχεδόν εκατό πατέντες και εγκρίσεις ετησίως, πράγμα που μεταφράζεται σε ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο με 5.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πάνω από 2.000 εγκρίσεις.Στο επίκεντρο αυτής της δραστηριότητας είναι το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης στο Μιλάνο, που έχει τον συντονισμό των ερευνητικών κέντρων που λειτουργούν παράλληλα με τα εργοστάσια της Pirelli από τη Βραζιλία έως τη Ρουμανία και από τη Γερμανία έως την Κίνα. Πρόκειται για μια καθημερινή δέσμευση που τροφοδοτείται από ετήσιες επενδύσεις που υπερβαίνουν το 3% του συνόλου των εσόδων και το 7% των εσόδων στην κατηγορία Premium που είναι ο κύριος στόχος της παραγωγής.