Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Cargobox είναι ότι πιο μίνιμαλ έχουμε δει σε επαγγελματικό

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Cargobox είναι ότι πιο μίνιμαλ έχουμε δει σε επαγγελματικό

ΝΕΑ

To Cargobox είναι ότι πιο μίνιμαλ έχουμε δει σε επαγγελματικό

ΝΕΑ

Μοιάζει βγαλμένο από video game της εποχής που τα γραφικά δεν ήταν και τόσο εξελιγμένα αλλά σε αντίθεση με αυτά, το ηλεκτρικό Cargobox είναι και μάλιστα, πολύ.

Advertisement
Advertisement

Το «κουτί» που βλέπουμε εδώ, είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει το μάξιμουμ της χωρητικότητας και της πρακτικότητας που ζητούν οι επαγγελματίες.

Προφανώς και ο προορισμός του είναι οι αστικές μεταφορές και την ιδέα πίσω από το Cargobox, είχε ο Meelis Lillemets που μας συστήνεται ως σχεδιαστής αυτοκινήτων από την Εσθονία. Ο Lillemets είναι προφανές πως κινήθηκε αντίθετα από ότι κάνουν οι τυπικοί σχεδιαστές αυτοκινήτων, που ως είθισται αναζητούν τη βέλτιστη αεροδυναμική συμπεριφορά και απόδοση.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως για τις αστικές μεταφορές, μάλλον καμία σημασία δεν έχει η καλή αεροδυναμική. Εδώ όμως, το θέμα το έχει «τερματίσει» μια και δεν υπάρχει καμπύλη γραμμή ή «στρογγυλεμένη» ακμή, ούτε για δείγμα. «Λόγω του ότι το Cargobox λειτουργεί μόνο με αστικές ταχύτητες, αυτή η μελέτη αφορά τις ακραίες δυνατότητες σχεδίασης με μέγιστη ανάγκη για απλότητα, χαμηλό κόστος και απόλυτη πρακτικότητα», εξήγησε ο σχεδιαστής.

Advertisement
Advertisement

Πέραν του ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, δεν υπάρχει καμία άλλη λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά και ενδεχομένως με τις δυνατότητές του. Η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία της καμπίνας, δείχνει πως υπάρχει χώρος για δύο (οδηγό- συνοδηγό), ενώ η απλότητα παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος εποχής: Στην… πρίζα και η Lamborghini Huracan
Αυτό είναι το ηλεκτρικό Toyota των 23.000 ευρώ
Ευρωπαϊκά ψηφιακά διπλώματα: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πιερρακάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ