Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Brexit «φρέναρε» τις πωλήσεις αυτοκινήτων

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Brexit «φρέναρε» τις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

To Brexit «φρέναρε» τις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα των επικείμενων εκλογών αποτυπώθηκε στην αγορά της Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Πτώση 6,7% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στη Βρετανία ωστόσο διπλάσιο ήταν το ποσοστό μείωσης 13% που κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής.

Η πτώση οφείλεται στην «οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα» καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται για εκλογές που θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του Brexit, ανέφερε η ένωση βιομηχανίας SMMT.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους με στόλους οχημάτων διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ενώ τα οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα κατέλαβαν το 9,9% καθώς ανήλθαν σε 14.231 οχήματα.

«Η ανάπτυξη των αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με εναλλακτικά καύσιμα είναι πολύ ευπρόσδεκτη, δείχνοντας αυξανόμενη όρεξη αγοραστή για αυτές τις νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT Mike Hawes.

«Η συνολική αγορά παραμένει σκληρή, ωστόσο, με τον Οκτώβριο να είναι ο όγδοος μήνας μέσα στο έτος που καταγράφεται πτώση. Το αν οι γενικές εκλογές προσφέρουν μια αναπήδηση στην οικονομία παραμένουν εμφανείς τον όγδοο μήνα της πτώσης», δήλωσε ο Hawes.

Advertisement

Κερδισμένοι όσοι διατήρησαν τα ποσοστά του

Advertisement

Οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες σε πωλήσεις στη Βρετανία κατάφεραν να διατηρήσουν τα ποσοστά των πωλήσεών τους και έτσι η Ford να παραμείνει στην πρώτη θέση και η VW στην δεύτερη θέση.

Η BMW βρέθηκε στην Τρίτη θέση των πωλήσεων με άνοδο 6,8% ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Mercedes-Benz η οποία όμως σημείωσε πτώση 3%.

Ακολουθεί η Audi η οποία κατέγραψε άνοδο 17%.

Advertisement

Στον αντίποδα η Vauxhall κατέγραψε πτώση 36%, η Dacia και η Renault 28%, η Jaguar 27%, η Citroen 23% και η Land Rover 17%.