Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Autopilot της Tesla υπεύθυνο και για σύγκρουση με περιπολικό

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Autopilot της Tesla υπεύθυνο και για σύγκρουση με περιπολικό

ΝΕΑ

Το Autopilot της Tesla υπεύθυνο και για σύγκρουση με περιπολικό

ΝΕΑ

Οι ερευνητικές αρχές της Μασαχουσέτης που ασχολούνται με την σύγκρουση ενός Tesla με περιπολικό της πολιτείας συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως υπεύθυνο για τη σύγκρουση είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot.

Advertisement
Advertisement

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο το West Bridgewater της Μασαχουσέτης όταν ένα Tesla κατέληξε στο πίσω μέρος ενός περιπολικού. Οι έρευνες του συμβάντος δείχνουν πως τη στιγμή της σύγκρουσης το Tesla είχε ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot.

Το Tesla χτύπησε στο πίσω μέρος του περιπολικού το οποίο ήταν σταθμευμένο στην δεξιά άκρη του δρόμου καθώς μόλις είχε σταματήσει για έλεγχο ένα άλλο αυτοκίνητο. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη ώστε το περιπολικό χτύπησε με τη σειρά του το αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο μπροστά του για έλεγχο. Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας στην κατάθεσή του ο οδηγός του Tesla δήλωσε πως την στιγμή της σύγκρουσης το Tesla κινούνταν με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot και ο ίδιος είχε στραμμένη την προσοχή του κάπου αλλού. Εκπρόσωπος της αμερικάνικης επιτροπής οδικής ασφάλειας επιβεβαίωσε πως η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς συνεχίζονται οι έρευνες και οι επαφές τόσο με τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα όσο και με την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Πάντως για ακόμα μια φορά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σύστημα Autopilot δίνει στους οδηγούς μια ψευδή αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας καθώς τους οδηγεί στην απόσπαση της προσοχής τους χωρίς όμως να εγγυάται απόλυτη λειτουργικότητα και ασφάλεια σε όλες τις περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Κι άλλο ατύχημα με το Autopilot της Tesla (VIDEO)
Δυστύχημα με Tesla και δύο νεκρούς (+video)