Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυστύχημα με Tesla και δύο νεκρούς (+video)

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυστύχημα με Tesla και δύο νεκρούς (+video)

ΝΕΑ

Δυστύχημα με Tesla και δύο νεκρούς (+video)

ΝΕΑ

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Λος Άντζελες όταν ένα Tesla Type S συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ερευνά αν ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος είχε ενεργοποιήσει το σύστημα autopilot.

Advertisement
Advertisement

 

Γιατί τα ατυχήματα/δυστυχήματα, που εμπλέκονται τα αυτοκίνητα της Tesla κερδίζουν δημοσιότητα; Την απάντηση δίνει η National Highway Traffic Safety Administration (N.H.T.S.A. Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ): Είναι η χρήση του συστήματος  autopilot, που επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς την εμπλοκή του οδηγού. Μία τέτοια έρευνα ξεκίνησε η υπηρεσία αυτή, για την σύγκρουση που έγινε στο Λος Άντζελες και ενεπλάκησαν ένα μοντέλο Tesla S με ένα συμβατικό αυτοκίνητο και είχε θύματα τους επιβαίνοντες του απλού αυτοκινήτου.

Ποια ΔΕΗ; Ερχεται η Tesla!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ο τηλεοπτικό δίκτυο NBC το Tesla model S, παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και χτύπησε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες του σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ο οδηγός και ο επιβάτης του Tesla μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό νοσοκομείο με ελαφρούς τραυματισμούς. Η υπηρεσία NHTSA επιβεβαίωσε ότι έστειλε μια ειδική ομάδα έρευνας και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν το σύστημα autopilot του Tesla ήταν ενεργοποιημένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος.

Θυμίζουμε πως πριν από δύο εβδομάδες, ένα Tesla Model 3 χτύπησε στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού αυτοκινήτου. Ο οδηγός του Tesla είπε στις αρχές ότι είχε ενεργοποιήσει το autopilot και ότι έλεγχε τον σκύλο του στο πίσω κάθισμα πριν από τη σύγκρουση. Ως τώρα περίπου δώδεκα συγκρούσεις, που αφορούν το σύστημα Autopilot της Tesla έχουν διερευνηθεί από την υπηρεσία NHTSA.

Advertisement

 

Advertisement

 

Tesla Cybertruck: Ο Elon Musk τρελαίνει κόσμο με νέο video