Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Activesphere: To φουτουριστικό εκτός δρόμου SUV

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Activesphere: To φουτουριστικό εκτός δρόμου SUV

ΝΕΑ

Audi Activesphere: To φουτουριστικό εκτός δρόμου SUV

ΝΕΑ

Το πιο πρόσφατο στη σειρά των concept cars στην σειρά «sphere» της Audi είναι το Activesphere

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Audi θα κάνει το ντεμπούτο του το 2023.

Η Audi  αποκάλυψε μια εικόνα teaser ενός νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου, που ονομάζεται Activesphere, το οποίο ίσως να είναι το αυτοκίνητο παραγωγής, που θα αντικαταστήσει το TT coupe της όταν τελικά βγει από την γραμμή παραγωγής.

Το Audi Activesphere coupe-crossover είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά τεσσάρων πρωτοτύπων με το όνομα «sphere» που περιλαμβάνουν τα μοντέλα: Skysphere, Grandsphere και Urbansphere . Κάθε ένα από τα project «sphere» της Audi υποδηλώνει τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας, όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά ενδεχομένως και στο είδος των μοντέλων που θα έχει στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Η Audi δεν έχει αποκαλύψει πάρα πολλά για αυτό το πρωτότυπο, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι σχεδιασμένο για να είναι ηλεκτρικό αλλά και με εκδόσεις για αυτόνομη οδήγηση. Το σχήμα του Activesphere δείχνει ένα σκληροτράχηλο SUV με ελαστικά εκτός δρόμου και ένα μακρύ, καπό.

Η Audi λέει ότι το αυτοκίνητο «θα προσφέρει μέγιστη προσαρμογή για έναν δραστήριο τρόπο ζωής». Λεπτομέρειες όπως οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς, η «μάσκα» με γωνίες και οι φαρδιοί θόλοι των τροχών είναι όλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει και στις άλλα μοντέλα «sphere» της εταιρείας. Όπως το Urbansphere, το Activesphere πιθανόν να βασιστεί στην πλατφόρμα PPE, με μπαταρία περίπου 120 kWh και αυτονομία άνω των 730 χλμ. με μία φόρτιση.

Advertisement

Το Activesphere είναι το μόνο SUV από τα τέσσερα project cars (θα το δούμε το 2023). Το Skysphere έχει τη μορφή ενός δίθυρου κάμπριο με εστίαση στην αυτόνομη οδήγηση, το Grandsphere είναι ένα υπερπολυτελές τετράθυρο sedan που δείχνει πως θα είναι μια μελλοντική λιμουζίνα της Audi και το Urbansphere δημιουργήθηκε ως ένα πρακτικό MPV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Concept Cars της Audi αναδεικνύουν το μέλλον
Audi: Αυτό θα μπορούσε να είναι το Urbansphere… παραγωγής
Audi Urbansphere: Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο (+video)

Advertisement